Hvis folketingsvalget for alvor går galt …

Af Peter Kurrild-Klitgaard 34

Der skal 90 mandater til et flertal i Folketinget.  Har man det, har man et flertal–og har man det ikke, ja, så har man det ikke.  Længere er dén sådan set ikke.

Ikke desto mindre peger ganske mange meningsmålinger her lidt mere end en uge inde i folketingsvalgkampen på risikoen for en situation af de historisk sjældne og demokratisk mindre behagelige.

Ganske mange meningsmålinger antyder således et resultat, hvor “blå blok” fører snævert i stemmer og dermed i fordelingen af de 175 mandater, der fordeles forholdsmæssigt mellem partierne i Danmark, men hvor partier, der støtter “rød blok”, fortsat får tre af de fire “nordatlantiske” (to fra Færøerne, to fra Grønland).  Sker det, så vil “rød blok” vinde–selvom man reelt har “tabt” folketingsvalget.

Det første er tilfældet lige præcis her på grundlovsdag, hvor Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af meningsmålingerne giver de “blå” 88 mandater og de “røde” 87 mandater.  Siden 2001-valget er de to grønlandske og det ene færøske mandat gået fast til Socialdemokraterne, og det ser ud til at ske igen–og med de tre mandater, vil “rød blok” så have 90 mandater bag sig.  Og dermed kunne beholde regeringsmagten.

Men lige dét vil kunne være et problematisk resultat.  Både demokratisk og parlamentarisk.

***

Lad os prøve at lave et lille, rent hypotetisk regnestykke–der minder ganske meget om resultatet af folketingsvalget i 1971, men med udgangspunktet i en blanding af 2011-valgresultatet og de nuværende meningsmålinger.

I 2011 blev der afgivet ialt 3.579.675 stemmer–lad os antage, at det sker igen.

Hvis vi samtidig tager Berlingske Barometers dagsaktuelle stemmeandele, som dd. giver “blå blok” 50,5 pct. og “rød blok” 49,5 pct., så vil det svare til henholdsvis 1.807.736 stemmer og 1.771.939 stemmer.  Altså en forskel på godt 36.000 stemmer.

I “kontinental”-Danmark er der, som bekendt, mange mandater (175 i alt), og kredsmandaterne fordeles imellem landsdelene i forhold til indbyggertal, og tillægsmandaterne sikrer, at partierne får meget, meget tæt på deres matematisk-millimeterretfærdige andel–og hvert mandat “koster” gennemsnitligt cirka 20.500 stemmer.

Det samme gør sig ikke gældende i det “nordatlantiske” Danmark: Grønland og Færøerne har to mandater hver, uanset indbyggertal.  Det gør, at et folketingsmandat i Nordatlanten kan være “billigere” rent stemmemæssigt end i Danmark–ved 2011-valget blev der begge steder afgivet kun lidt mere end 20.000 stemmer.  Ved det folketingsvalg “kostede” det “billigste” af de to færøske mandater i praksis kun 4.328 stemmer, mens det tilsvarende på Grønland gik for blot 8.499 stemmer.  Tilsammen var der 22.607 stemmer bag de tre “røde” mandater, mens der var 6.361 bag det ene “blå”.

Lægger man disse oveni de hypotetiske ovenfor, giver det altså ca. 1.814.097 “blå” stemmer og ca. 1.794.546 “røde” stemmer*–så et “blåt” flertal af stemmer, men et “rødt” flertal af mandater.

Det er et hypotetisk regnestykke; der skal ikke flyttes mange marginaler, og det skal ikke overfortolkes.  Men det er et muligt udfald, og situationen er stort set identisk med 1971-folketingsvalget, hvor de borgerlige partier fik et flertal af stemmerne, men hvor forskellen i mandaters “pris” gjorde, at Jens Otto Krag (S) kunne blive statsminister på de nordatlantiske mandater–bl.a. takket være, at han gjorde et grønlandsk folketingsmedlem til grønlandsminister.  Det er vistnok den eneste gang, det er forekommet herhjemme–men de nuværende meningsmålinger antyder, at det kan ske igen.

Det er en situation, der reelt kan forekomme i ethvert valgsystem.  Det er f.eks. et udfald, der på nogle punkter minder om, hvad vi har set i andre lande–f.eks. det kontroversielle 2000-præsidentvalg i USA, hvor Al Gore (D) fik flere stemmer end George W. Bush (R), men hvor sidstnævnte vandt på grund af de såkaldte valgmandsstemmer.

Vinder man på den måde, er det fuldstændigt efter reglerne–men det er ikke just et stærkt udgangspunkt, rent demokratisk.

***

Og derved er vi ved det næste problem i en sådan situation.  I nyere tid regnes de nordatlantiske folketingsmedlemmer med ved en regeringsdannelse–når de vil være afgørende.  De støtter også ofte en regering fra egen fløj, når der er tale om “kabinetsspørgsmål”.  Men derudover holder nordatlantiske folketingsmedlemmer sig ofte ude af den dagligdags politik, når det ikke er spørgsmål, der vedrører deres egne forhold direkte.

Med andre ord: Måske kan der stå 90-89 ved en regeringsdannelse–men i hverdagen vil stemmefordelingen være 87-88.  Hvis en opposition i en sådan situation står sammen, vil det kunne gøre livet endog meget besværligt for en regering.

***

Det er langt fra sikkert, at valgudfaldet bliver sådan, men utænkeligt er det ikke.  Lad os håbe, at det ikke bliver tilfældet.

 

* I virkeligheden er “blok”-regnestykket lidt mere kompliceret: På Færøerne blev der i 2011 afgivet ca. 10.000 stemmer på fem andre partier end de to, der vandt mandaterne, og på Grønland fik to andre partier end vinderne ialt knap 5.000 stemmer.  Reelt ville også disse skulle splittes ud på “blå” og “røde” og lægges oveni de ovenstående tal.  Det vil dog ikke kunne forrykke det overordnede billede.

34 kommentarer RSS

 1. Af P Christensen

  -

  Meningsmålinger er ulidelige og unødig støj i et valg, der i desto stadig større grad synes at være en
  affære mellem presse og politikere.
  Usikkerheden er -+ 3 %point og med 10 partier taler vi om, at op til ialt 30 procentpoint
  (60 hvis spændet er 6) af de i målingen anførte stemmer befinder sig i en gråzone.

 2. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hvad kan gå galt, valget har ikke noget tema, ingen politiske modsætninger, nye partier som tilbyder tossede løsninger i vores drømmeland, landet der ikke kan afgøre om vi skal arbejde, eller leve af statskassen.
  Udfordringen for den Danske vælger er kun, hvor mange Kommunister skal vi have i Folketinget, samt hvor få Konservative partiet kan støvsuge, i den globaliserede verden.
  165 cm, det er Venstres Lars Løkke, som EB har brugt et år på tilsvining, det lykkedes, men partiet ønskede ikke at ændre formand til den tidligere gymnast, nu forgæves skægpryder fra Viborg, som endda har den rigtige højde, men partiet ønskede ikke fornyelse, og måske valget er tabt, og bagefter kommer fornyelsen, og ikke at handle i tide, er partiets benlås, og vælgernes lange næse , og 4 års ørkenvandring.
  Hvis valget skal have en luns interesse, skal AFR bankes på plads her i valgkampens sidste uger, og hvis ikke nu hvornår så.
  Nu eller aldrig. Finn Vig

 3. Af Finn Thøgersen

  -

  Det kan jo blive sjovere end så.

  Hvis valget ender med 86 røde og 89 blå her nede og 4 røde nordatlantiske mandater, så er der nok en del der vil have svært ved at bevare forståelsen for konstruktionen.

  Vi har før haft regeringer der hvilede på fordelingen af de nordatlantiske mandater, men skulle der ske ved en 3-4 valg i træk vil det nok også presse opbakningen til systemet

 4. Af Erik Larsen

  -

  Ja, tænk hvis pressen/medierne bare var NEUTRALE, så ville blå blok føre med 65-35!!
  Men rolig nu, danskerne (de fleste) tænker sig om når de er bag “gardinet” og jeg er sikker på at vi får en sikker sejr , ligesom i England, hvor meningsmålinger ikke viste klart flertal til de borgerlige. (og det endda hvor medierne derovre ikke er nær så røde som i Danmark!!!) TV-kanalernes (journalisternes) optræden her viser kun at de er panikslagne.

 5. Af Jesper Høegh

  -

  Udgivet af 180 Grader 4. november 2014

  Jeg er rystet over at DR tillader sig at formidle skattekommissionens konklusioner på Deadline, som ren valgpropaganda for Helle Thorning.Bo Lidegaard var inviteret i studiet, hvor han nærmest råbte sit demagogiske budskab ud i hovedet på seerne. Meta budskabet var: Helle Thorning var blevet rigtig dårligt behandlet af Venstre!Konklusionen…

  Læs mere hos 180 Grader »

 6. Af Søren Sørensen

  -

  Henrik knage

  Vi ved kun at de partier der ingen klima dagsorden har-v håndværker partier og andre borgerlige partier-absolut intet andet gør en at tilkendegive mæersk flere fossile skattelempelser..

  Så kan men være så meget en v klima skeptiker men ønsker.

  Hvad er, er! Sagde v håndværkeren da han slog et skævt søm i væggen!

 7. Af Frank Andreasen

  -

  “Intervieweren, DR2’s Nynne Bjerre Christensen, påtalte som ventet ikke dette åbenlyse hykleri. Det er endnu et eksempel på, at de journalisterne gør, hvad de kan, for at hjælpe Helle Thorning i valgkampen.”

  Og jeg siger piv, ynk, pive klynk
  At være Venstremand det er piveliv

 8. Af p jensen

  -

  De dyre løfter om flere penge til sundhed, velfærd og andet, har kun til formål at skaffe stemmer. For løfterne vil automatisk blive tømt for indhold, hvis udgifterne til indvandring fortsætter med at stige. Regeringen har siden 2011 brugt adskellige milliarder på ekstra indvandring. Den ville hellere bruge penge på indvandrerne end på danskerne. Derfor alle disse nedskæringer af dagpenge, pensioner, infrastruktur og velfærd/sundhed osv. Og valget vil ende galt, hvis vælgerne igen sluger valgflæsket råt.

 9. Af Jesper Høegh

  -

  Mest læste

  »Valgkampen er kørt af sporet«
  Sass truer borgerlige aviser på støtten

  Thorning vil ikke garantere fyreseddel til løgnere
  Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke garantere, at løgn fra en minister skal føre til en fyring.

 10. Af Jesper Høegh

  -

  I 2005 brugte Helle Thorning imidlertid øgenavnet aktivt for at promovere sig selv i den daværende folketingsvalgkamp. Hun spillede på det image og fik lavet dette postkort, hvor hun var stylet i guld-top på forsiden af “Alt for vælgerne”. På sin hjemmeside havde hun desuden dette billede af sig selv.

  Da hun var en relativt ukendt folketingskandidat brugte hun altså aktivt øgenavnet “Gucci-Helle” til at promovere sig selv. Ti år senere småklynker hun så over urimeligheden i selvsamme øgenavn for at score nogle sympati-stemmer.

  Intervieweren, DR2’s Nynne Bjerre Christensen, påtalte som ventet ikke dette åbenlyse hykleri. Det er endnu et eksempel på, at de journalisterne gør, hvad de kan, for at hjælpe Helle Thorning i valgkampen.

 11. Af Frank Andreasen

  -

  @ jp

  Jeg kan forstå, at du er en hund efter konspirationsteorier?

  Hvilken konspiration, får du så ud af at Løkke bor til leje hos Jeudan, der igen er ejet af høreapparatvirksomheden Demant og et større tobakskompagni.

  Vel og mærke til en leje som ingen aner størrelsen af.

  Det er dog bevist, at just efter indflytning, var Løkke ude og jamre over at hans gamle far ikke måtte ryge på sygehuset. Det er også bevist, at grundtilskuddet til et høreapparat er omkring 8.000 hos en privat høreklinik og at man for øvrigt kan få glimrende apparater i prislejet til omkring 5.000 kr.

  Hvorfor denne overbetaling?

 12. Af Jesper Skade

  -

  Havde håbet, at du ville forklare, hvorfor du og alle andre kommentatorer tog fejl i jeres prognoser?

 13. Af Jesper Høegh

  -

  S-formand Helle Thorning-Schmidt tilslutter sig nu gruppen af socialdemokratiske toppolitikere, som sender deres børn på privatskole. Efter sommerferien skifter Thornings 13-årige datter folkeskolen ud med den eftertragtede Ingrid Jespersens skole på Østerbro. Det sker, fordi mange af datterens klassekammerater har forladt hendes nuværende offentlige skole, Strandvejsskolen, i løbet af den seneste tid.

  »Ti af hendes nærmeste kammerater er gået ud af skolen, og derfor skal hun starte på Ingrid Jespersens skole, hvor tre af hendes kammerater også starter,« siger Helle Thorning-Schmidt.

  Heftig kritik

  Beslutningen er kontroversiel, fordi socialdemokraternes Mette Frederiksen netop har været igennem et uvejr af beskyldninger om dobbeltmoral, efter det kom frem, at hendes datter går på privatskolen Hareskovens Lilleskole. Mette Frederiksen har tidligere udtalt, at »det nytter simpelthen ikke, at forældre med overskudsbørn sender deres børn i priv

 14. Af Jan Petersen

  -

  Thorning er socialdemokrat, og det er vennerne i Skat-København ….. der ADMINISTRATIVT afgjorde skattesagen ……. også. Længere er den historie ikke. Øvrige “demokratiske henvisninger” ……… google Nordkorea !

 15. Af Frank Andreasen

  -

  @ høegh

  Når den ikke kun bovlamme – men også skindøde krikke – Kinnocks skattesag – hives af stalden, ved man at panikken har bredt sig i Venstre.

  Et eneste interessante ved den historie, er hvem der vil agere rakker og kolportere den.

  Valget fald så på dig Høegh.

  Var det selvvalgt?

 16. Af Jesper Høegh

  -

  Stephen Kinnock fik i perioden mange påmindelser i form af selvangivelser og årsopgørelser – om, at han var registreret fuld skattepligtig til Danmark, mens Helle Thorning-Schmidt har modtaget en række årsopgørelser, hvoraf det fremgik, at hendes personfradrag var væsentligt større end normalt for en skatteyder.

  Dermed er det ikke korrekt, når Helle Thorning-Schmidt – i forbindelse med sidste års skattesag – flere gange til pressen og i en mail til partiets medlemmer hævdede, at hun og hendes mand havde ’fulgt skattereglerne til punkt og prikke’. Tværtimod har hun fået kontant udbytte ud af ikke at overholde reglerne.

 17. Af Jesper Høegh

  -

  Af afgørelsen fra Skat, som B.T. har set og læst, fremgår det, at Stephen Kinnock – til trods for at han i 1999 forlod Danmark og dermed ikke længere var fuld skattepligtig her i landet – fortsat selvangav som fuldt skattepligtig. Dette betød ingenting for Kinnock, da han ikke havde nogen skattepligtig indkomst i Danmark. I stedet fik Helle Thorning-Schmidt som ægtefælle hans fradrag, som hun uberettiget brugte. I afgørelsen fra Skat til Kinnock om sagen, hedder det direkte, at der skete ’overførsel af negativ skattepligtig indkomst og skatteværdi af personfradrag m.v. til din ægtefælles årsopgørelser’.

  Læs også: Thorning: Intet udestående med s

 18. Af Henrik Knage

  -

  Hvis der regnes lidt på alle de ministerrokader, der har været de seneste 4 år, især hvis det får lov til at fortsætte 4 år endnu, så svarer det samlede ”udbytte” nogenlunde til udbyttet ved det” Store Togrøveri” som fandt sted i England for år tilbage, når samtlige lønninger, pensioner, enkepensioner mv. engang er udfaset .

  Rovet hedder bare ”Kammerateri”, da samtlige folketingsmedlemmer både hos Socialdemokrater og Radikale fordi de kan forlade regeringen med ministerpensioner, gyldne håndtryk, bonusordninger mv., uden at blive antastet.

  De kan sågar række tunge af dem, der peger fingrer af dem – da de har loven på deres side.
  Var der nogen der sagde ”Jordskredsvalg”?

  Der er tale om en regulær ”Sommerfugleeffekt”, altså et par vingeslag af en sommerfugl på den anden side af Kloden, der i teorien får tingene til at kollapse på modsatte side af Kloden.

  Men et er teori, noget andet er praksis, og der er jo en årsag til at kaos foreløbig mest er teori, spørg Uffe.

  Man kan dog se nogle flotte fraktaler, men de er svære at spise, eller leve af.

 19. Af Jan Petersen

  -

  Det parlamentariske grundlag for enhver regering er selvsagt 90 mandater. Men dermed jo ikke være sagt, at det er de selv samme 90 mandater, der hver gang er basis for daglig lovgivning? Tværtimod viser fakta, at lovene vedtages af et meget skiftende flertal på tværs af partiskel!

  MEN de 90 mandater afgør selvsagt, hvem af de 179 der skal køre i ministerbil og iøvrigt tildeles andre VIP goder 🙂

 20. Af Frank Andreasen

  -

  Kære P K-K

  Der kan opstilles mange skrækscenarier. Ø

  Tænk hvis blå blok vandt med kun 1 mandat.

  Tænk hvis en af de nyvalgte DFere gør som det er sket i utallige kommunalbestyrelser, pludselig rager uklar med partiet og vælger at gå egne veje.

  Hvad så?

  I modsætning af kommunerne hvor konstituering står ved magt, kunne sådan en enkelt overløber vælte Løkke af posten.

  Sådan går det – når du og jeg maler skrækscenarier. Du har malet dit.

  Her havde du så mit.

 21. Af K.Larsen .

  -

  To fløje at vælge imellem ?
  Venstre vil save den gren over du selv sidder på
  Rød blok mener at ingen må eje noget, være noget eller i det hele taget have en mening.
  Nytænkning er: KLAP I !
  Forslag.
  Smid det ud der svømmer selv, NATUREN.

 22. Af Søren Sørensen

  -

  Nu har Færøerne og Grønland meget betydning for Danmark! At der skal færre stemmer til at få mandater der er ligegyldigt! Det er det unique ved DK’s opbygning! Hvis det havet været dk som land kun og de borgerlige havet lavet et engelsk/amerikansk valgsystem der gavnet dem som minoritet var spørgsmålet anderledes.

  Og naturligvis har Færøerne og Grønland 2 mandater hver. Klitgaard er blot sur over at de generelt repræsentere deres vælgere og er røde!

 23. Af Peter Morthorst

  -

  Synes at socialdemokraterne slipper alt for billigt med at tilsvine ejeren af firmaet Panorama.
  Deres handling er noget af det styggeste der er sket i politik i lang. tid – man “dræber” budbringeren i stedet for at være taknemlig for den problematik han påpeger.
  Desuden opfordres han til at navngive den medarbejder, der er tale om. Ville det også være for at trække den stakkels mand igennem sølet.
  Giv´dog firmaejeren en stor undskyldning – men det er man nok for “ophøjet” til.
  Det er også et udslag af, at man fra den socialdemokratisk ledelse overhovet ikke har forståelse for mindre virksomheds vilkår – de har jo heller ikke være ude at arbejde der i hverdagen. Sørgeligt.

 24. Af Henning Svendsen

  -

  Vi møder ham overalt på internettet-han formaner og som Jehova vidne truer han med alskens ulykker -men vælgerne er gudløse og skide ligeglad med deres skæbne.
  Men Løkke har et Es oppe i ærmet ja endda to og mon ikke han trækker fra hoften når han kommer på tættere skudhold af valget

 25. Af Henrik Pedersen

  -

  GALT OG GALT !
  Som tilhænger af valg i enkeltmandskredse, er jeg modsat Kurrild-Klitgård ganske tilfred med valgmetoderne på Grønland og på Færøerne, som jeg gerne så udbredt til resten af Danmark.

  Problemet ligger i sammenblandingen. Det er utiltalende med pampertildelte “sikre valgkredse” til partikoryfæer. Resultatet af forholdstalvalg er, at borgernes holdning rager kandidaterne en papand indtil kort før næste valg.

  I enkeltmandskredse er kandidaterne nødt til jævnligt at mødes med vælgerne mellem valgene for at tækkes dem at være ungenlunde sikre på genvalg. Borgerne er sikre på at blive hørt og fulgt.

  I USA kan man opleve, at en valgt repræsentant adskillige gange i valgperioden mødes med vælgerne foran indkøbscentre. Det giver feedback begge veje. Har desværre IKKKE oplevet det i Danmark.

  Af samme grund har jeg taget stilling længe før valget og fastholder det, med mindre der yderst sjældent dukker ny væsentlige argumenter op.

  Det vil selvfølgelig være kedeligt, hvis valget bliver så tæt, at færøske eller grønlandske folkevalgte kandidater samtidig har så små sko, at de sælger deres kandidat til højstbydende fløj i Syddanmark.

  Jeg håber, at de grønlandske siumut-vælgere er så anstændige, at de fravælger svindleren Hammond og i stedet stemmer på en anden kandidat fra Siumut..

  Hellere enhver anden.

 26. Af Peter Kurrild-Klitgaard

  -

  @ Peder Christensen: “Nu ku man vel lave samme analyse med Bornholm…..her blev der sidst afgivet 16-17000 stemmer. Og to mandater…”

  Nej, det kan ikke sammenlignes. Det er korrekt, at der falder to mandater til Bornholm, men de afgivne stemmer på Bornholm indgår i den nationale fordeling af mandater, herunder tillægsmandaterne. Så hvis f.eks. S eller V lettere vinder et mandat på Bornholm, betyder det blot, at der udlignes for det andetsteds i landet. Det kan ikke sammenlignes med de 2 x 2 mandater i Nordatlanten.

 27. Af preben jensen

  -

  Hvis valget ender galt, kan det være pga. mange kvinders hang til feminisme og pladderhumanisme……. eller ligefrem rød socialisme/kommunisme. Et flertal af kvinder hælder til den røde side. (I sin tid var millioner af kortsynede tyske kvinder med til at bringe hit ler og na zi ster ne til magten.)

 28. Af Peder Christensen

  -

  Nu ku man vel lave samme analyse med Bornholm…..her blev der sidst afgivet 16-17000 stemmer. Og to mandater…

 29. Af Søren Revser

  -

  Mon ikke det faktum, at folketinget er besat af direkte kriminelle(røde som blå) er det der udgør det altovervejende problem, som ingen desværre tør/vil røre ved.

  Fordi man er “demokratisk” valgt, har man altså ikke lov til at stjæle af kassen – Ikke desto mindre sker det hver eneste dag under dække af alverdens søforklaringer.

 30. Af p jensen

  -

  Hvorfor har knage, frank a, søren sørensen og nørager meget lettere ved at komme på?

 31. Af p je

  -

  Indlæg blev slugt af f. (gælder det alle indlæg over tre-fire linjer?)

 32. Af p je

  -

  Vores demokrati er hverken ægte, direkte eller oplyst. Ihvertfald er det ikke et folkestyre som er på højde med det schweitziske. Foruden de ting P K-K fremlægger ovenfor, er der jo også det med at kandidaterne ofte udvælges i små sammenspiste kliker, eller partispidserne opstiller lister hvor visse kandidater favoriseres, mens andre kandidater diskrimineres. Og de såkaldte “personlige” stemmer er jo tit slet ikke personlige, men et resultat af valgteknisk manipulation eller humbug. Og mere og mere puttes politikerbørn ind på borgen via stor hjælp fra nærmeste familie, som gerne vil sikre børnene økonomisk. Forståeligt nok, men i almindelighed næppe til gavn for landet. En del af dem har jo slet ikke de evner der er brug for.

 33. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Den røde løftebrudsregering leger julemænd hele året samtidig med at de hæver afgifter og skatter, grundskyld m.m. og nu vil de også hæve boligskatterne! Det arbejdende folk er i mindretal og samtidig invaderes vi af uintegrerbare fremmede bistandsklienter! Stakkels efterkommere – stakkels Danmark!

 34. Af Henrik Knage

  -

  Hvis der endelig skal gåes ind til benet i dansk politik, så kan det godt kaldes ”Væltet Lokum” og det med at opdele den i rød og blå er nonsens.

  Reelt et spil for galleriet fordi ”vi” er vant til at se det sådan – og så skal det gerne fortsætte sådan, ellers bliver ”vi” forvirrede.

  Hvis det ellers går som prognoserne siger og ”Alternativet” mønstrer 6-7 mandater, er det pæneste der kan siges om dansk politik – endnu mere ”Væltet Lokum”, fordi partiformanden ”Malkemaskinen”, ”Lænsepumpen” og ”Hamsteren” har brugt størstedelen af hans liv på at søge givtige fonde til tvivlsomme formål – og kun det. Han ejer ikke erhvervserfaring overhovedet, for han har aldrig arbejdet.

  Manden vejrer ganske enkelt ”blod” i miljø og økologi, noget som han ikke han ændre et hak ved, uanset hvor stor ”Vækkelsesprædikant” han er, som Mogens Amdi Pedersen (Tvind) Det Nødvendige Seminarium, og Den Blå Betænkning var guf i forhold til ”Undervisning” – og der blev ”Undervist” i store beløb der forsvandt i en blå sky af brændt gummi, efter nogle faldefærdige busser, der ikke var de dæk værd de var bygget på.

  Så uanset hvad, så får ”vi” en blå regering – den hedder bare ”Væltet Lokum” og består af (S) samt nogle flere idioter.

Kommentarer er lukket.