Ingen terror-bonus til regeringspartierne

Af Peter Kurrild-Klitgaard 34

“Regeringen vil blive styrket efter terror-angrebet!”, og det var “en game-changer”, har man de seneste dage kunnet høre en del sige, enten som konstatering eller forudsigelse.  Både medier, der sikkert gerne ville have en “historie”, og kommentatorer, hvor det er svært at sige, om det er ment som faktuelle konstateringer eller ønsketænkning.  Ihvertfald har meningsmålingerne strittet i forskellige retninger, og det har kun været muligt at finde forøget støtte til regeringspartierne, hvis man laver det, forskere kalder “cherrypicking”: Altså udvælger de enkeltmålinger, hvis resultater man synes bedst om.

For her er fakta: Der er, når man ser på meningsmålingerne under ét–indtil videre–ingen synlig fremgang til regeringspartierne eller rød blok.  I Berlingske Barometers vægtede gennemsnit af meningsmålingerne ser billedet således ud, hvis man sammenligner situationen per 8. februar med status per dd.:


BerlingskeBarometer_ultimo februar 2015

Fordelingerne er nærmest som låst fast.  Ingen partier har over de seneste to uger en frem- eller tilbagegang på mere end 0,3 pct.point (og det eneste i den størrelsesorden er fremgang til Liberal Alliance).  Balancen mellem blokkene er reelt uforandret: 55,2 pct. til “blå blok” mod 44,8 pct. til “rød blok”, i forhold til henholdsvis 54,7 pct. og 45,2 pct. før attentaterne.

Med i Berlingske Barometers gennemsnit mangler (af juridiske/kommercielle grunde) Megafons målinger.  Men at medtage dem vil næppe ændre meget på gennemsnitsbetragtningen: Megafon registrerer i sin seneste meningsmåling en fremgang til “rød blok” på 1,6 pct.point, men hvoraf Socialdemokraternes fremgang på 0,8 pct.point er så lille, at den er, hvad man kalder “statistisk insignifikant”.  Til gengæld er tilbagegangen for S, RV og SF så stor i forhold til 2011-valget, at resultatet mellem blokkene hos Megafon reelt er identisk med Berlingske Barometers gennemsnit af resten af målingerne: 54,7 pct. til “blå blok” og 45,3 pct. til “rød blok”.

Så den regeringskonstellation, der dd. ser ud til at ville vinde, er den samme som for et par uger siden: Et VOI-flertal på 88 mandater, eller alternativt en stor VOIK-alliance med 96 mandater.  “Rød blok” vil selv med tre nordatlantiske folketingsmedlemmer medregnet højest kunne mønstre 82 mandater.

***

Betyder det, at regeringen ikke kan gå frem? At den ikke kan vinde det kommende folketingsvalg? Nej, naturligvis ikke.

Men historisk er det generelt tilfældet, at en fremgang til en regering efter en national ulykke kommer næsten øjeblikkeligt.  Økonomiske forbedringer kan give en langsom, stabilt stigende tilslutning, men ulykker giver hurtige bump op–der iøvrigt sjældent holder i længden, og derfor skal udnyttes mens man kan.

Så hvis regeringen skal sætte sin lid til noget, må det fortsat være, at svagt stigende internationale konjunkturer vil forplante sig til den hjemlige scene.  Men det skal i givet fald ske hurtigt, hvis det skal nå at have en betydning.  Indtil videre tilsiger historien, at der indenfor godt et halvt år kommer en ny logerende i Statsministeriet.

34 kommentarer RSS

 1. Af poul boie pedersen

  -

  Preben
  “En ordentlig grænsekontrol kan gøre det svært at smugle våben, sprængstoffer..”
  Det er da et udmærket motiv for grænsekontrol at stoppe den slags. Problemet er bare, at befatter man sig i ond hensigt med den slags trafik, ar det ganske risikabelt at krydse grænsen også i dag, al den stund kosterne er til stede hvis man tages på fersk gerning,
  Dengang vi havde grænsekontrol var der livlig trafik på Danmarks 7314 km kystlinje med smuglerbåde og grænseløbere, der krydsede grænsen mellem grænsebommene, der jo altså kun er 6 m lange. Grænsekontrollen byder heller ingen ekstra sikring, når personer, man ikke kan bevise dårlig vilje hos, krydser grænsen, f.eks. der har til hensigt at begå kriminalitet.
  Over for den begrænsede fordel, skal man så huske på, at der skabes ulemper for alle andre lovlydige borgere, der risikerer at komme til at vente i kø.
  Det er af denne grund, at man med rimelighed må spørge, om grænsebommene er andet end symbolpolitik.

 2. Af Frank A

  -

  Angående grænsekontrol.

  Kommer blå blok til magten efter næste valg, er jeg temmelig overbevist om, at Tulle bliver spist af med en række “frokostrum/varmestuer”, langs den dansk-tyske grænse.

  Bevogtningen bliver som hidtil.

 3. Af Frank A

  -

  @ jenzen

  I de sidste 35 år, har der været blåt styre i de 21.

  Hvorfor har du og dine ikke fået styr på dem?

 4. Af Frank A

  -

  @ jenzen

  Igen en detalje du har misset.

  Grænsekontrol, er kun for indgående traffik. Når der laves udgående kontrol, så er det i forbindelser som den med Omar eller andre større forbrydelser.

  Ellers tjekkes der ikke udad. Det vil DFs forslag heller ikke.

 5. Af P Jensen

  -

  Når det næste terror-anslag kommer, kan det blive et endnu værre anslag. Til den tid vil opstå et interessant juridisk problem: Er dem der skaffede terroristerne ophold i landet, medskyldige i terroren? Ja, sådan set kan man jo allerede stille spørgsmålet i forbindelse med de to terror-mord i sidste uge. Eller i forbindelse med den mangedobling af den almindelige kriminalitet som er sket i tidens løb.

 6. Af Ole Skovgaard

  -

  Der hvor begivenhederne vil være en “game-changer” er på debat emnerne op til et fremtidigt valg. De vil nu næsten udelukkende være fokuseret på terror bekæmpelse, radikalisering, Islamisme osv osv… Andre emner økonomi, osv vil blive trængt i baggrunden. Disse debat temaer vil altid være koblet med udlændinge debatten på den eller anden måde. Og siden hvornår har udlændninge debatten været et valg tema som RØD BLOK vinder terræn på ?

 7. Af poul boie pedersen

  -

  Niels H. Petersen
  Hvis du vil have mig i tale kan du pakke dine perfiditeter, dit klæbrige føleri og dine leddeløse beskyldninger sammen og tale om sagen.

 8. Af Torben Knudsen

  -

  Vi holde fast i terror, det slår mest og sælger mest.
  Regering og mange mange andre herunder Berlingske fastholder at mord begået af en knægt, der er faldet ud af systemet, men tror han støtter sit eget system ved at skyde efter provokatøren og hans støtter som på Østerbro er terror.
  Regering tolker situationen som det giver bedst hvis vi kalder det terror og det samme gør Berlingske og nu denne artikel.
  Jeg fatter ikke at så mange løber med, medmindre Bonderøven har erklæret sig enig!

 9. Af Claus Andersen

  -

  test

 10. Af Niels H. Petersen

  -

  Stakkels dig Poul Boie Pedersen, DU er da den mest udanske person. jeg nok har set her på b.dk. At du ikke kan lide et dansk parti er let at se, at du hader DF, der kun ønsker – KUN ønsker at hjælpe ældre, svage, syge, unge, danskere m.m. – og det kan DU ikke lide er jo grotesk. Skal jeg analysere dig – er du en person der har levet af støtte fra de socialistiske samfund i årtier og en person der ikke har meget tilovers for vores land, vores værdier, vores fremtid m.m. – Hvor har jeg dog medlidenhed med dig. Ønsker du virkeligt at Danmark skal overtages inden længe. Du kan vel ikke være så naiv at du ikke kan se hvad der sker og hvordan fødselstallene virker????
  Hvad er du dog for et “menneske”?? Og undskyld, hvor gammel er du???

 11. Af P Jensen

  -

  Svar til Boie: En ordentlig grænsekontrol kan gøre det svært at smugle våben, sprængstoffer, handlede kvinder, narko, farlige dyr, falske flygtninge og udviste forbrydere ind i landet, og tyvekoster ud af landet. Er det svært at forstå?

 12. Af poul boie pedersen

  -

  T. Sørensen
  Når man betænker, at den indvandrerpolitik der gælder d.d., ord til andet er indført af den forrige borgerlige regering kan det være lidt svært at se meningen med din første bemærkning
  Og det skal da nok hjælpe med grænsekontrol. Hvad forestiller du dig i grunden den skal gå ud på. Skal tolderne standse bilisterne og spørge, om de kender nogen i København, der vil begå terror?
  Pseudoløsninger er der nok af blandt ledende poilitikere, især fordi DF ikke bestiller andet end at foreslå populistisk overfladepolitik, og høster mere ubefæstede stemmer på at markedsføre narreværket.
  Vi er nogen der ikke har glemt symbolpolitikken med forslagene om parabolforbud, tørklædeforbud flere bare bryster i indvandrer materialet, og obligatoriske frikadeller i børnehaverne, og når det kommer til realpolitik husker vi skam også, at det var DF der foreslog de særdeles rå stramninger omkring dagpengene, og mente, at kun ca. 2000 af den grund ville falde ud af systemet.
  At man nu har bestemt sig om på det punkt er ikke ligefremt smukt at se på. Det er faktisk hamrende useriøst og viser, at DF’s politik i alle principielle spørgsmål dybest set ingen linie har, og i alt væsentligt blot vil være copycat fra en ny borgerlig regerings politiske sparelinie.
  Og til den pointe kan man tilføje, at DF uden sammenligning er de mest overvågnings-liderlige, straffeliderlige og sort skole liderlige af alle partier i folketinget. Da terrorlovene blev indført var det slet ikke nok for Skårup og Co. og i øjeblikket har Pia Kjærsgård. skam ingen fine fornemmelser for øget overvågning og beføjelser til PET og FE. Det er denne totale manglende sans for demokratiets værdier omkring borgernes rettigheder, der i høj grad driver de andre partier til også at sælge ud af frihedsidealet for tryghed, og denne demontering af demokratiets søjler skaber et stadigt øget misforhold mellem befolkningen og det politiske establishment, fordi den illustrerer et misforhold mellem politikernes motivation bag aktuelle lovinitiativer og befolkningens langsigtede interesser.
  Den slags kan da kun lade sig gøre, hvis nogen, som hønen med kridtstregen, stirrer sig hypnotiseret på mærkesagsfims, og helt glemmer den virkelighed, der vil komme i kølvandet på en ny politik. Jeg fatter virkelig ikke en lyd af, at 20% af landets befolkning tilsyneladende er hoppet på den limpind.

 13. Af Henrik Knage

  -

  Med alle de “nye” muligheder den kommende “terrorpakke” giver politiet – er der 100% garanti for fiasko…

 14. Af P Jensen

  -

  Det radikale parti er i gang med at trække socialkammeraterne og hele Danmark ned i et sort hul. Iflg. straffelovens ord om “fremmed herredømme” osv. kan der muligvis rejses en sag mod de ansvarlige for Danmarks nuværende situation.

 15. Af T. Sørensen

  -

  Den betalende del af befolkningen er blevet forrådt af S,R,SF og Enh.listen. Indvandringspolitikken er skurken. Den er fra alle synsvinkler forkert. Få så indført den grænsekontrol. Vi skal have en ny regering. Vi er trætte af at blive holdt hen af skræppende fruentimmere uden substans incl. Mette Frederiksen.

 16. Af Henrik Knage

  -

  De eneste der er kommet styrket ud af terroren i København er terroristerne og så de der var på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt – nemlig ordensmagten.

  M.a.o. flere midler til “Citronmåner” donuts og andet gøgl, tant og fjas – og en lang næse til alle vi andre, i form af øget skattebetaling, samt fartbøder til cyklister…

 17. Af Niels B. Larsen

  -

  Det ville da undre, hvis de røde partier + DrV gik frem som følge af en terrorhandling.

  Det er jo de partier, som primært har muliggjort handlingen ved at føre en helt afsindigt tåbelig indvandrings- og flygtningepolitik.

  Luk dog af for yderligere muslimsk indvandring og opfordr de ikke-naturaliserede til at rejse hjem. De er stærkt uønskværdige og uønskede!

 18. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Det normale er, at en national ulykke bringer fremgang for regeringen. Når det ikke er tilfældet denne gang er det, fordi vælgerne på trods af medierne ikke finder, at der er tale om en sådan.

  Derimod truer en ægte national ulykke ved det kommende valg, hvor VKO ser ud til at vende tilbage stærkere end før. Hvis den skal afværges skal alle gode kræfter mobiliseres – det kan og det skal den.

 19. Af Flemming Rasmussen

  -

  Vil det sige at Frau Schmidts ellers så fint timede tårer var forgæves? Det er da heller ikke nemt at være karrierepolitiker længere.

 20. Af P. F. Jensen

  -

  Regeringens indvandringspolitik fremstår mere og mere tydeligt som ubegavet og kortsynet, for ikke at sige stupid og totalt folkefjendsk/landsskadelig/forræderisk. For det er jo hele Danmarks økonomi, velfærd, fred og sikkerhed S og R spiller hasard med.

  Og problemerne klares ikke ved at kalde dem “udfordringer”. Klares ikke ved at sparke dem til hjørne, fortie dem eller snakke udenom. Klares ikke ved at fremkomme med drabelige hensigtserklæringer eller luftige planer. Og de klares slet ikke ved at fremture med den “nye” indvandringspolitik, hvor regeringen har åbnet alle sluser og har sprængt alle diger, så indstrømningen nu sker i et aldrig før set tempo.

  I Frankrig er problemerne nu ved at vokse den franske regering over hovedet. På kort tid har fanatikerne foretaget over 500 angreb på franske soldater og politifolk der er sat til at beskytte skoler, kirker og offentlige bygninger mod angreb. Og paven har været ude at sige at den tredje verdenskrig kan være ved at begynde. I stadig flere lande i Europa vokser problemerne og truslerne nu dag for dag. I både Sverige, England, Tyskland, Italien, Spanien og Grækenland er ulemperne ved de afskaffede landegrænser allerede meget påtrængende. Millioner af almindelige borgere er blevet presset ud i arbejdsløshed, fattigdom, hjemløshed, sygdom, frustration og utryghed eller absolut retsløshed og desperat fortvivlelse.

  Den danske regering synes ikke at have forstået ret meget af hvad der foregår. Det er jo ikke længe siden den inviterede ekstra titusinder af kulturfremmede evighedsturister fra Syrien og Nordirak samt Afrika til at slå sig ned mange steder i Danmark, selv om det koster mange milliarder kroner om året i ekstra udgifter, oveni de mange, mange milliarder som allerede bruges på indvandring, “integration”, boliger, transport, tolke, jobanvisning, undervisning og diverse serviceydelser plus politi, domstole, lægehjælp og hospitalskapacitet mv.

  De ekstra milliarder til indvandringen skaffes så ved at fjerne eller skære ned på den velfærd og sundhed som arbejdsløse, syge og ældre danskere samt børn og unge hidtil har nydt godt af. Til gengæld for den ringere velfærd har man så øget mængden af multi-resistente bakterier, og mængden af mistænkeliggørelse og tyranniske regler overfor arbejdsløse. Oveni kommer dyneløfteri, formynderi, angiveri, kontrol og overvågning. Ligesom det vrimler frem med lukninger og spareøvelser og røde, totalitære og udemokratiske tiltag.

  Regeringen synes at have Sverige som sit forbillede. En særdeles ildevarslende politisk udvikling er i gang.

  Læs også under Henrik Days og Sørines senere blogs.

 21. Af Frank A

  -

  @ jh

  Tjae – om Thorning spiller skuespil eller ej, aner jeg ikke. Dit gæt er lige så godt som mit. En ting har jeg dog bidt mærke i, at de gange jeg har set Løkke storsvedende eller på eller over kanten af gråd, har det altid handlet om Løkke selv.

  Det kunne nemlig ikke falde Løkke ind at græde af empati – kun af selvmedlidenhed.

  Er der en ting HTS ikke gør, så er det at flæbe under modgang.

 22. Af Hans Henrik Hansen

  -

  “Jeg ser det her som det aller bedste udkomme, idet det beviser át den almene og brede befolkning ikke bliver slået ud af kurs. Det er sådan det en bedste terrormodgift, når befolkning kan undlade at fare rundt som forvildede høns, i en ilderangrebet hønsegård. Gøres der i stedet fælles front mod ilderen, kan den bare komme an!” – meget enig!: Sagen er, at medier og politikere er gået i totalt og langvarigt selvsving; dér står den brede befolkning meget hurtigt af – derfor nul ‘terror-bonus’! 🙂

 23. Af poul boie pedersen

  -

  Jeg tror kun, at det er på Christiansborg, at man kan have overvejelser om game changer og den slags.
  I virkeligheden, selv om det er trist, ventede vi alle vel, at terrortruslen kunne få konkret karaktér. Efter Charlie Hepdo var der ingen opjustering af trusselsbedømmelsen, og det samme var meldingen efter vores egen amokløber slog til.
  På Christiansborg, derimod, var der nu et HELT nyt billede af truslen. Den kræver HANDLING!!! Derfor kriblede fingeren på aftrækkeren så slemt, at inden vi anede hvad der var sket, havde det borgerlige Danmark allerede et fælles oplæg parat i en kronik. Og regeringen kunne jo så heller ikke lade saglighedens svalende ro indfinde sig, men måtte straks gribe til handling og med det fremsætte det makværk, vi har set komme frem i dag.
  For selvfølgelig skal vi stramme mere end alle andre og igen lave attentat på almindelige borgeres ret til privatliv. Og selvfølgelig skal vi anskaffe udstyr for 970 millioner kr., der formentlig ingen virkning har; medens der stort set intet er afsat til socialt arbejde og forebyggelse, den helt centrale komponent, hvis man skal hindre unge i at blive radikaliseret.
  Det er som om, at politikernes trang til handlekraft slukker al fornuft, og bekæmper hedebølger ved at lade køleskabet køre for fuld drøn, og så lukke døren op. Så nu kan vi altså se frem til at blive overvåget uden dommerkendelse, når vi er på ferie.
  Men hvordan kan man det? Denne melding rummer faktisk en afgrund af løgn og forstillelse. Det kan vi nemlig ikke. Det kræver, at vi bruger det samarbejde med NSA, som regeringen hele tiden har benægtet eksisterer, uden om vore regler om dommerkendelse. NSA aflytter trods “vi har ingen grund til at tro det” revl og krat, og det er derfra den slags oplysninger så skal komme. Og så er vejen til at få oplysninger om os herhjemme uden dommerkendelse jo erkendt og mulig. Det udestår nu blot at legalisere den, og hvilken lejlighed er bedre end denne?
  Folk der mener, at når man ikke har noget at skjule kan man da sagtens have installeret et kamera i lokumstønden er jo bindegale. Det er kujonernes klynkeri på bekostning af den civile courage, der kræves for at leve som et frit individ i et frit samfund. Og den frygt udnytter politikerne for fuld drøn til at skaffe stemmer i et valgår. Men de udnytter det også i en oprustning, der lader den udøvende myndighed kontrollere almindelige borgere i et omfang, der er helt ude af proportioner med begrundelserne.
  Og det er lige her, at man finder forklaringen på de uændrede meningsmålinger.
  Der er simpelt hen ingen af politikerne, der har format nok til at bære det tunge statsmandsansvar og forsvare vore frihedsrettigheder, når der skal scores billige point på forblommet populisme om øget tryghed, koste hvad det vil. De er i store spørgsmål eet fedt, og det føler vælgerne.
  Problemet er, at borgerne med alt dette gøres til den udøvende myndigheds modstandere, og derfor i hele tiden underlægges stadig mere snærende restriktioner.
  Med det format vi ser hos politikerne, må jeg erkende, at den udøvende magt i dag for mig at se er gledet ud i en tvivlsom zone, hvor jeg i stigende grad må opfatte den som modstander. Disse tendenser har vi også set i myndighedernes opfordring til anonymt stikkeri, og stærk mistænkeliggørelse af personer uden arbejde.
  Når man til det lægger kulturelitens totale fravær i debatten om denne sag, vidner det om et tornerosesamfund, hvor den sunde fornuft for længst er forladt til fordel for bekvemmelighed, og hvor vi sover ind i tiltagende politistatsforhold.
  Hvem fanden skal vi snart stemme på?

 24. Af P Jensen

  -

  Indlæg blev skjult……?

 25. Af P. F. Jensen

  -

  Det ville jo være vanvittigt hvis vælgerne ville belønne R og S for en “god håndtering” af terror-sagen. For det første har de to partier hovedskylden for at Danmark nu er et land med terror og kæmpekriminalitet, for det andet har beredskabet mod terror ikke været godt nok, og for det tredje er der vel ikke noget særlig fortjenstfuldt i at oplæse en kort tale skrevet af en spindoktor At der kunne ses lidt vand i øjnene på barbiedukken pga. kulden (eller var det krokodilletårer?) gør jo ikke dukken til en statsmand, selvom tre aviser påstod det på forsiderne.

  Terror-truslen og udgifterne til terror-beredskabet er kommet for at blive, og begge dele vil sikkert stige i de kommende år. Og masseindvandringen vil fortsætte hvis det står til R og S og EU. Hvorfor forringelserne af velfærden og angrebene på danskernes privatøkonomi og retssikkerhed risikerer at fortsætte.

  Valget vil givet blive præget af indvandringsproblemerne og de mange nedskæringer og skandaler siden 2011, så Helles, Vestagers og Jelveds chancer for at kunne beholde magten er nok meget små. For vælgernes flertal ønsker næppe at Danmark bliver som Sverige, Grækenland eller Ukraine.

 26. Af Jesper Høegh

  -

  Det kongelige Teater

  er gået glip af stor Skuespilkunst!

  Krokodilletårer udspillet for rette Kameraer – !

 27. Af Frank A

  -

  AF ERIK LARSEN – 25. FEBRUAR 2015 18:22

  Der er højst ca. 5 måneder til næste valg og det er fuldstændigt sikkert , at når danskerne – DANSKERNE går ind bag forhænget, så kommer der et langt større flertal til blå blok end de tåbelige meningsmålinger viser i dag, hvor du ringer til ca. 800 borgere – som er hvem???”

  SVAR:
  Det er sært at medierne gider betale penge for noget Larzen kan fortælle helt gratis. Endda med den skråsikkerhed som uvidenhed giver 🙂

 28. Af Frank A

  -

  Forskellen er i mine øjne den, at den almindelige befolkning ikke ser den gamechanger som medierne ser. Ganske almindelige folk jeg møder, er heller ikke i selvsving over det skete. Nu er vi ganske vist jyder, og vi lader os ikke hysse op over ting, som vi havde forventet ville ske og hvor udkommet mindede om et større traffikuheld. Bevares – hændelsen er da tragisk for de implicerede, men udfaldet er trods alt overskueligt.

  Jeg ser det her som det aller bedste udkomme, idet det beviser át den almene og brede befolkning ikke bliver slået ud af kurs. Det er sådan det en bedste terrormodgift, når befolkning kan undlade at fare rundt som forvildede høns, i en ilderangrebet hønsegård. Gøres der i stedet fælles front mod ilderen, kan den bare komme an!

 29. Af Martin Nielsen

  -

  Var det krokodilleteårer? Det er jeg ikke overbevist om. Folk kan blive fanget i et morads af gode idealer og hensigter, der ikke holder vand. .

  Tak til Kurrild-Klitgaard for et indlæg helt nede på jorden. Det er ikke nogen ønskeposition for regeringen, når den føler sig nødsaget til at sætte valgkampen over kampen imod terror, og dette ser ud til at være tilfældet . Vælgerne kan dårligt undgå at få andet indtryk, end at beregnende kynisme har sejret over de gode hensigter. Hvem fik det sidste ord i den sag?

 30. Af K. Larsen .

  -

  Hvad er der i vejen med at regeringspartierne ligger på halen for EU, der er om at fritage borgerens selvstændighed, for økonomisk fremgang.
  (EU: Vi er nød til at forbyde forbud mod at forbyde Halalslagtning, da de arabiske lande, er en betragtelig kilde til inkomst.)
  Gør det frivilligt, eller gå af som politiker i et Demokratisk samfund.

 31. Af Finn Bjerrehave

  -

  Terror,eller had. crime. Hvem bestemmer hvor megen en tosset Muslim født i Vordingborg, skal udgøre i vores enkle sprog, men Statsministeren kalder det terror, og alle medier siger/ skriver, den formoede gerningsmand, i en anden sags tjeneste.
  En tosset person, skal og kan ikke ødelægge vores stærke Demokrati, hvor handlingen desværre viser det modsatte, en enkelt handling og vi ryster i bukserne.
  Hele denne sceance kunne endda være undgået, hvis politiet havde som vanligt, med deres maskinpistoler ude foran Krudttønden, og ikke 5 Politi inden døre.
  Hvis Finn havde været tilbageholdt indendøre, og ikke skulle ud og lege helt, havde Helle og andre sparet besøget i Grundtvigskirken i tirsdags, og demokratiet havde været en udfordring mindre, men politikerne vandt og skatteborgerne skulle lemme 3 milliarder i fremadrettet terrorbekæmpelse, og kun en Tysk dommer trådte i karakter.
  Nu har Mette nægtet at give et flertal i Folketinget en forklaring på 14-15-2 om 3 uger, der er simpelthen ikke tid nok, til at strikke en forsvarstale sammen, før det hele er gået i glemmebogen, og ligesom Farum kommisionen glemselens dal.
  Verdens lykkeligeste land. finn Vig

 32. Af Benny B

  -

  Det må vist være ren ønsketænkning fra journalist partiets side.

  Desværre må man sige at dem som tjener på indvandringen dvs. fortrinsvis offentligt ansatte, stadig i stor stil stemmer på dem som har bragt ulykken os ulykken.

  Den eneste trøst lige nu er at der er andre, som er dummere og værre stedt.

  Tjeck dette talckshow, om tilfældet Sverige, fra Sydamerica og få det bedste grin længe.
  https://www.youtube.com/watch?v=RxSN-xxlVxY

 33. Af Erik Larsen

  -

  Kære danskere, forstå dog at det man kalder “rød blok” er partier der er bestående af mange, mange andre-etniske såkaldte danske statsborgere. Samt en blok der støtter og baserer deres flertal på et parti der vil kommunisme og det der er værre – lig med EL. Endvidere et SF og et R. (R der nok er det mest udanske såkaldte kultur-parti).
  Endelig Helle T.s såkaldte socialdemokratiske parti. Hvor hun sørger for at holde SINE børn ude fra almindelige danske skoler og siger hun stammer fra Ishøj – ja, men fra akademiske forældre og ikke fra et indvandrer-Ishøj som i dag. Men igen snyder hun danskere der er lette at forføre.
  Der er højst ca. 5 måneder til næste valg og det er fuldstændigt sikkert , at når danskerne – DANSKERNE går ind bag forhænget, så kommer der et langt større flertal til blå blok end de tåbelige meningsmålinger viser i dag, hvor du ringer til ca. 800 borgere – som er hvem???

 34. Af Axel Artke

  -

  De fleste er sikkert ganske udmærket klar over, at der ikke er nogen grund til at belønne noget parti for de krokodilletårer, de ofrede på de dræbte, for de bærer alle ansvaret for, at den slags drabsmænd er kommet til landet.

  Det eneste “stuerene” parti i denne forbindelse er Dansk Folkeparti – som naturligvis ikke benyttede lejligheden til at hovere.

  Der kommer imidlertid en regning, når krokodilletårerne er visket væk.

Kommentarer er lukket.