Det vil ske igen – men hvad gør vi?

Af Peter Kurrild-Klitgaard 38

Politikerne har haft travlt ovenpå weekendens terror i Danmark.  Med at ville komme med forslag og med at ville gennemføre ny lovgivning til at imødegå noget lignende i fremtiden. Umiddelbart meget forståeligt–og forudsigeligt–men paradokserne og dilemmaerne står i kø.

 

Her er det første paradoks: Risikoen for terror i Danmark er næppe større nu end før, altså i denne uge end i forrige uge.  Om noget er risikoen–med den store synlighed af politi, og den generelt forhøjede opmærksomhed–måske langt mindre.  Så hvorfor skal politikerne gennemføre noget nyt lige præcis nu? Med mindre det i virkeligheden primært er for at fremstå “handlekraftige” og “beslutsomme”?  Og måske bortlede opmærksomheden fra det forhold, at hvis de nye løsninger er nogle, der vil være effektive, hvorfor var de så ikke allerede realiseret, inden der kom blod på fortovene?

For–som det er kommet frem i den forgangne uge–havde den jødiske menighed i København faktisk flere gange bedt myndigheder og skiftende justitsministre om forøget beskyttelse–af den simple årsag at det ikke længere er sikkert at være (synligt) jødisk i Danmark.  Senest på et møde med justitsminister Mette Frederiksen (S) efter Charlie Hebdo-massakren i januar–og myndighederne lovede at ville vende tilbage.

At angrebene lykkedes var dermed i virkeligheden udtryk for “statsfejl” (government failure) fra de myndigheders side, hvis raison d’etre det netop er at beskytte borgernes liv og ejendom–mens det tragisk nok var Synagogen i Krystalgades egne ihærdige sikkerhedsforanstaltninger, der gjorde, at det alene var den frivillige vagt, Dan Uzan, der blev myrdet og ikke en stribe teenagere forsamlet til Bat Mitzvah-fest.

 

Weekendens begivenheder var ikke spor overraskende, snarere det modsatte.  Det var kun et spørgsmål om tid, inden radikale islamister–uanset om det er al-Qaeda, Islamisk Stat eller “ensomme ulve”–ville få den succes i Danmark, der hidtil er mislykkedes.

Vores land har det seneste årti oplevet flere terrorplaner end i alle årene siden 2. verdenskrig tilsammen: Et sidste øjebliks afværget blodigt angreb på JP/Politikens hovedkvarter på Rådhuspladsen (2010) og flere andre planer imod JP (2008-10), den et-benede tjetjener Lors Doukaevs mislykkede bombeattentat (2010), planlagte bombesprængninger imod bl.a. Folketinget og Københavns Hovedbanegård (2006) eller offentlige transportmidler (2007), forsøget på at dræbe tegneren Kurt Westergaard med en økse (2010) og forfatteren Lars Hedegaard med pistolskud (2013), mulige selvmordsbombe- eller massemordsplaner (2005), o.s.v., o.s.v.

Alle disse terrorplaner har tre ting til fælles: At det altsammen tilsyneladende er motiveret af eller retfærdiggjort med henvisning til islam som religion.  At de er begået af indvandrere, “efterkommere” af samme, eller udlændinge.  At de–indtil nu–er mislykkedes.

 

Det sidste–at de er mislykkedes–skyldes i nogle tilfælde godt efterretnings- og politiarbejde, i andre tilfælde ringe evner hos gerningsmændene.

Det kan man ikke satse på i længden.  Det er klart, at mere fundamentalistiske islamister kun er et mindretal af Europas ca. 45 mio. store muslimske befolkning (omend studier, afhængigt af definitionen sætter gruppen til mellem 1/4 og 1/2).  Det er også sandsynligt, at de egentligt “voldsparate” terrorister-in spe kun er en lille del af de radikale islamister.  Men selv nogle få promiller af et stort mindretal af ganske mange millioner er immervæk, alt i alt, en ganske stor gruppe.  En skræmmende stor gruppe.

Og terroristernes nye strategier er skræmmende.  De store terroraktioner siden 2001–i New York og Washington (2001, ca. 3.000 dræbte), Madrid (2004, 191 dræbte), London (2005, 56 dræbte), Mumbai (2008, 166 dræbte), o.s.v.–fik os til at tro, at sådan ser terror nu en gang ud: Store planer, udklækket og udført af relativt mange mennesker, der rammer mange.  Men pudsigt nok har netop successen med at forhindre sådanne storstilede angreb det seneste årti påvirket selve terrorismens karakter.

Den ene af de to terrorister, der i 2013 i London kørte en britisk soldat ned og på åben gade dræbte ham med kødknive.

Den nyeste bølge af terrorangreb, “mikroterror“, er en ganske anden og potentielt mere foruroligende form: En eller to eller få personer, der uden at koordinere intenst med andre, detonerer en selvmordsbombe. Skærer halsen over på en mand på gaden (2013).  Vil dræbe med hammer og kniv (2014).  Kører folk ned med biler (2014).  Afsporer et passagertog (2013).  Skyder børn i jødiske skoler (2013), ind i et jødisk museum (2014), gennem en persons dør (2013), eller som nu ind i et mødelokale (2015).  Altsammen helst i så fuld offentlighed som muligt, for hvor traditionel krig går ud på at dræbe eller ødelægge, er selve terrorens formål det mere beskedne at skræmme livet af folk.

Denne mikroterror forudsætter ikke avancerede flykapringer.  Ikke masser af kapital.   Ikke mange deltagere.   Ikke høj intelligens, megen erfaring eller store evner.  Den kan udføres af personer så ubegavede og uuddannede, som de kan opstøves, og det kan ske med kort varsel og med våben, der let kan skaffes.  Det forudsætter bare én eller nogle få, der er tilstrækkeligt ligeglade med egen fremtid og andre mennesker og derfor villige til at gøre noget, der primært er kendetegnet ved at være opsigtsvækkende.

Så alle kan gennemføre den–og i praksis kan alle blive ramt af den.  Hvor som helst og når som helst.

Og derfor vil vi komme til at se den igen.  Det er formodentlig kun et spørgsmål om tid, inden vi herhjemme kommer til at opleve meget mere af det, vi allerede har set forsøgt–og måske dét, der er meget mere grufuldt.

 

Og her er så det næste paradoks–og et dilemma.  Vi ved, at et angreb som i weekenden givetvis vil ske igen, men også at vi bør forhindre det: Forhindre at kernen i vores relativt frie samfund angribes og ødelægges.

Men hvordan kan man gøre noget effektivt ved terroren, som ikke samtidigt er undergravende for de selv samme friheder, vi netop ønsker at bevare?  Det kræver nemlig hverken intelligens eller mod at foreslå drakoniske indgreb i den personlige frihed eller undergravninger af retssikkerheden–politikere og embedsmænd vil alligevel aldrig blive stillet til personligt ansvar for, om tiltagene har virket eller ej.  Så derfor har vi–meget forudsigeligt–set de selvsamme politiske partier, der har ladet politiet bruge tid på indtægtsgenererende totalkontroller snarere end på at beskytte forudsigelige ofre, gå sammen om at ville muliggøre overvågning af danskere selv uden dommerkendelse.

Det er langt mere krævende og udfordrende at skulle finde noget, der både vil virke og samtidigt ikke gøre os til en zoologisk have, hvor vi som dyr, der fodres regelmæssigt og ikke spises af andre, kan leve i tryg ufrihed.

38 kommentarer RSS

 1. Af Hans Hansen

  -

  Spam koinonia: Bellissime sacchi meravigliose per la vendita.
  http://www.thehijabstore.com/niqab/

 2. Af Balklänning Balklänning

  -

  Una recensione ingiustamente bellissima per questo episodio immeritevole di tanto credito.
  Balklänning http://www.balklanningar.co

 3. Af hans ansersen

  -

  Hvis man vil have muslimer får man også terrorister. Sådan er det bare

 4. Af Hans Hansen

  -

  Det har du nemlig ret i Marie I.
  Stramninger af overfladelove kan aldrig blive grundlæggende lovgivning. De er stadig lige så konjekturale som politikerne selv. De ved formentlig ikke engang hvad begrebet betyder.

  Danskerne vil ikke finde sig i islamistisk indvandring. Fat det dog i elendige politiker tosser 😉

 5. Af Marie Iversen

  -

  Terrorpakke med overvågning osv tager ikke fat om de grundlæggende problemer, og er i bedste fald spild af penge. De utidssvarende internationale konventioner må ændres, så de også tager hensyn til de oprindelige befolkninger. Det burde være muligt at uddanne indvandrere og asylansøgere med henblik på tilbagesendelse hurtigst muligt, så de kan forbedre forholdene i de lande, de kommer fra.

 6. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Efter min kendskab til tungnemme mennesker, mener jeg det burde være gået op for vore politikere, at den Danske befolkning, samt den Europæiske, ikke vil have mere muslimsk indvandring, samt familiesammenføring til landet og, at vi vil have islamister jaget ud af landet, yderligere er det også et folkeligt krav med grænse bevogtning, for, at bremse kriminalitets udviklingen!

  Det kommende valg, vil garanteret få jaget pakket, der har bragt landet i dets nuværende situation, ud af regeringen!
  M.v.h.

 7. Af Jesper Sørensen

  -

  Indfør sharia lovgivning for muslimerne.. Problem løst. Muslimerne bliver glade og Danskerne bliver glade..Og det er meget billigere i længden + at det er langt sværere at begå kriminalitet uden arme og ben.

 8. Af T Møller

  -

  Start med at sende Schengen aftalen og Lisabon traktaten til afstemning så høre vi vælgernes røst og ikke de fanatiske EU tilhænger i folketinget.
  I mit hus er der en dør jeg kan låse for uvedkommende, og indtil videre har det fungeret, det gjorde det også tidligere for Danmark da havde grænsebommende og ikke blev dikteret af EU.
  Hvert EU land skal have sine grænsekontrol tilbage, så er der min 27 lande der kontrollere.
  @Benny P
  Kan man rejse til USA, Kina eller Japan og “forlange” asyl? nej
  Lige præcis sådan starter vi.

  EU er for stort, kulturel vi er for forskellige artede , er det ikke snart gået op for de EU politikker der puster EU ballonen op; Euroen er død, så lad da EU forsvinde samme vej hen. Grækenland-Syrizia , UK- Ukip og Spaniens- Podemos har valg år og vil vise at EU er for stor en magt faktor.
  Det lyder super godt nar jeg læser i Avisen at en voldsmand eller andet er udvist for bestandigt, men ha ha 10 minutter efter går han ind i Danmark igen og overbegriner os. Grænsebomme det er starten så tætte kammen og lad os få ryddet op efter EU diktat pagten.

 9. Af Søren Revser

  -

  Klitgaard de er kommet til at slette et sobert og relevant indlæg fra mig. Kan det blive rettet?

 10. Af Helena hansen

  -

  det vil ske igen, men hvad gør vi? hvem er vi? hvis nogen mener den sosse-radigale regering, så er svaret enkelt: vi gør absolut ingenting, snarere forværrer vi situationen gennem at importere endnu flere muslimer, som skal danne en ny underklasse og blive stemmekvæg for sosser og radigale. eller vi (regeringen9 kan jo gøre som den svenkse udenrigsminister, Margot Wahlstrøm, som efter endt uddannelse i EUs (læs hos tyskerne) nu har anerkendt Palæstina. Men så elsker svenskere og tyskere jo også muslimer, de har nemlig samme hadobjekt nemlig jøderne.

 11. Af hr j christensen

  -

  At holde op med at forveksle den frie kristne lutherske protestantiske ‘religion’ med andre trossamfund, som intet har med religion at skaffe.

 12. Af P. F. Jensen

  -

  Der er nu en reel risiko for at Danmark og Europa ender som en rygende ruin. Det kan blive indenfor forbavsende kort tid. For det første er EUs politik overfor Ukraine, Grækenland, Italien og Spanien ikke fair og hensigtsmæssig. For det andet er indvandringen ved at løbe helt løbsk. Og for det tredje begynder velfærdsstaten at ligne en halvt udbombet boligblok. Tænke sig, nu risikerer danske patienter at blive totalt svigtet fordi tusindvis af sengepladser er blevet sparet væk, hjemløse risikerer at fryse ihjel fordi de ingen hjælp får, boligejere/familier risikerer at ende på gaden pga. brandbeskatning og anden statslig åger, trafik- og voldsofre risikerer at dø fordi ambulancer og skadestuer/hospitaler er sparet væk, og arbejdsløse risikerer at ende i dyb afmagt og fattigdom pga. talrige sociale forringelser. Oveni kommer konkurser og firmakrak i massevis og en masse formynderi og tvangsordninger.

  Hvis man ikke forstår at Danmark er ved at blive ødelagt indefra og ovenfra, har man nok ikke forstået ret meget.

 13. Af P. F. Jensen

  -

  I straffeloven beskrives det……… at bringe Danmark under fremmed herredømme at være i fjendens sold…….. er populært sagt at betragte som forræderi eller højforræderi , og straffen går op til livsvarig fængsel, evt. dødsstraf.

  Endnu har Danmark ikke mistet al suverænitet og selvbestemmelse, men med salami-taktik undergraves vort lands frihed og eksistens.

  Hvad angår vold og mord mv. begået af asylanter, indvandrere og tilrejsende kriminelle mv. er det klart at det radikale parti bærer på en tung medskyld.

 14. Af Niels B. Larsen

  -

  “Det vil ske igen – men hvad gør vi?”

  Alt for lidt og det forkerte.

  Vi

  1. forhindrer stadigvæk ikke syrienkrigerne i at vende tilbage til Danmark
  2. internerer stadigvæk ikke de rabiate muslimer
  3. forbyder stadigvæk ikke organisationer som Hizb-ut Tahrir og Kaldet til islam
  4. forhindrer stadigvæk ikke nye horder af muslimer i at ankomme
  5. opfordrer stadigvæk ikke udenlandske muslimer til at rejse hjem
  6. søger stadigvæk den umulige dialog.
  7. Politikerne tror stadigvæk ikke, at det er islam, som er årsagen til problemerne og det betyder, at
  8. politikerne stadigvæk er virkelighedsresistente.

 15. Af Hans Hansen

  -

  “Men hvordan kan man gøre noget effektivt ved terroren, som ikke samtidigt er undergravende for de selv samme friheder, vi netop ønsker at bevare?”

  Det er selve dilemmaet. Præventive proaktive foranstaltninger, såvel som retroaktive vil få indflydelse på eksempelvis overvågningsproblematikken i en eller anden grad.

  Især når nu politikerne samlet set ikke er klogere end de er. De har jo ikke været tilstrækkelig proaktive. Følgen er naturligvis endnu større problematikker i forbindelse sikkerhedsforanstaltningerne, og dermed kompromis af frihedsrettighederne, for ikke at glemme udviklingen frihedsrettigheder IHT det begrænsede folkestyre.

  Man kunne jo lade den langt bedre erhvervsfaglige og realistiske befolkning deltage direkte i beslutningsprocessen. Det er da nemt at se forklaringerne på at disse teoretisk uddannede politikere, hverken kan administrere virkeligheden, eller på anden vis er interesseret i at overdrage den politiske beslutningsproces til rette ejerskab.

  Hvem træffer beslutningerne?

 16. Af Hans Hansen

  -

  Ytringsfriheden står ikke til diskussion.
  Denne blog handler kun perifert om ytringsfrihed. Den handler om hvad der er nødvendigt for at undgå islamisters potentielle terror, radikalisering og enhver anden politisk indblanding forårsaget af radikaliseret politik/religion, så vidt det nu er muligt, IHT indvandringspolitik og hvad det medfører af præventivitet.

 17. Af Søren Revser

  -

  Bent Horshauge: Det er jo det hele øvelsen går ud på, at fjerne fokus fra alt andet:

  ECB og resten af finansmafiaen der svindler og bedrager i en uendelighed.
  Korrupte politikere.
  Magtmisbrug.
  Osv. osv.

  Og Medierne er som vanligt et yderst velvilligt redskab.

 18. Af Bent Horshauge

  -

  Alt imens medierne har travlt med at skrive om sidste lørdags ulykke, glemmer man det
  egentlige emne, “Ytringsfriheden”. At tænke, tro og tale, Spørgsmål: Skal vi have mundkurv
  på ligesom man havde det i Østtyskland?.

 19. Af Søren Revser

  -

  Smid DF på porten.

 20. Af hans andersen

  -

  Hvis man vil have muslimer så får man også terrorister, sådan er der bare.

  Det radikale venstre der har hovedansvaret for muslim importen er således medansvarlig for mord.

 21. Af Hans Hansen

  -

  Enigheden er med Benny B – 9.30.
  Foremålet er helt enkelt at slippe af med så mange som muligt af både kriminelle og islamister, samt socialbelastende, og at undgå at politikerne fortsat importere flere af sådan nogle.

 22. Af Hans Hansen

  -

  Enig
  Men gør dansk statsborgerskab særdeles svært at opnå, og lad den når den tildeles, altid være tvungen dobbelt.

  Der er et problem med statsløse, især kriminelle palæstinensere, udover de figurerer i statistikken som de mest islamistiske (ca halvdelen), at man derfor ikke kan fratage eventuelt allerede tildelt dansk statsborgerskab, hvis ikke man anderkender Palæstina som en stat, så man dermed kan give dem et tvunget palæstinensisk statsborgerskab, ligesom nogle kriminelle benytter sig af at de ikke kan hjemsendes, hvis de har en dødsdom, eller risikere tortur, hængende over deres hoveder.

  Konsekvensen er tålt ophold, hvilket kun er en nødløsning. Alle på dømt tålt ophold, skal tvinges til at bære elektronisk fodlænke.

 23. Af Frank A

  -

  @ jenzen

  Du har fuldstændig ret i at terror er en ret ubetydelig del af de problemer, vi som folk lever med.

  Jeg tvivler dog på at demokratiet tager ret meget skade af at b.dk – om de så filtrerede 75% af alle os debattørers indlæg fra. Vi kan trods alt finde andre kanaler. Det minder om de mænd, der nu ikke kan finde kærligheden fordi deres udkårne ikke ville have dem alligevel.

  Der er andre muligheder. Glem aldrig det – og kom så videre. At jamre over spildte muligheder er trættende at høre på.

 24. Af Torben Knudsen

  -

  Det giver ikke rigtig noget at skrive om provokation og modprovokation som hændelserne var mest beslægtet med.
  Så vi kalder det terror, selvom vi højt uddannede og vidende, godt er klar over, at vi er på forkert bane, men der kommer ingen tilskuere på den anden bane, provokation.
  En kraftig påvirket radikaliseret ung med et gevær i hånden søger af sig selv eller fordi han har fået instrukser om, at der skal være et møde med den svenske provokatør (ytringsfrihed!!!). og laver sin modprovokation.
  Det samme kunne ske, hvis jeg til en Esbjerg fiskerdreng sagde, at han havde hundehoved og hans mor to, ville ligge i mit eget blod og måske aldrig komme op -terror?
  Den bevæbnede dreng er oppe og køre og har måske fået forståelsen af, at jøderne er udpeget af de radikale muslimer, som deres værste fjender.
  Da han sikkert er klar ove,r at hans dage er talte, og da han så skal op til jomfruerne, vil han aldrig lade sig afvæbne og da han alligevel skal afsted, skal han lige have en med. Terror? never.
  Men det giver mest hos kommentatorer,regering, nyhedsmedier så det er ikke til at komme ned på niveau, provokation.
  Dermed bliver behandlingen af emnet, terror i sig selv og skaber den utryghed som modprovokation ikke skaber, den skaber kun sorg over dem det gik ud over og vel også over, at det kan ‘lykkes eller mislykkes at opdrage eller ikke opdrage et ungt menneske til det resultat, vi har set.
  Terrorisme er en metode til fremkaldelse af frygt med gentagne voldsaktioner, udført af (semi-)ulovlige individer, grupper eller statlige aktører, af idiosynkratiske, kriminelle eller politiske årsager, ved hvilken – i modsætning til mord – direkte vold ikke er det vigtigste mål. Det umiddelbare menneskelige offer for volden vælges i almindelighed tilfældigt (målmuligheder) eller selektivt (repræsentativt eller symbolsk mål) fra en målgruppe og tjener som meddelelseseskaber. Trussels- og voldsbaserede kommunikationsprocesser mellem terrorismeorganisation, offer, og vigtige mål anvendes for at manipulere det direkte mål (de direkte målgruppe(r)) og forvandle dem til mål for terror, mål for krav, eller mål for opmærksomhed, beroende på om det er trussel, tvang eller propaganda, der tilstræbes i første række.”[1]
  Men når lille Danmark rammes af en modprovokation så skal det mindst et niveau højere op det sælge flere aviser og resten følger med, bare spændingen omkring ordet terror fanger mange og journalister/aviser bringer hvad der bedst betaler sig.
  Ib jensen Cairo

 25. Af Preben F Jensen

  -

  Hvis man ser nøjere på hvad der foregår i Danmark over en bred front, på de politiske, økonomiske, sociale kulturelle og sundhedsmæssige områder mv………. vil man nok komme til at indse at vores land ikke bare er ramt af endnu en mindre krise, men har kursretning mod frygtelige tilstande og uoprettelige katastrofer. Pga. en lang række af politiske, ideologiske og moralske svigt. Systematisk er familieværdierne blevet undergravet med nykommunistisk og mandsfjendsk familiepolitik…….. nationalstaten og folkestyret er blevet svækket……. sammenhængskraften er svækket……. hundredtusindvis af jobs er forsvundet…….. velfærden er blevet voldsomt forringet……. kriminaliteten er blevet mangedoblet……… skolevæsnets og sundhedsvæsnets kvalitet er raslet ned ad brættet…….. totalitære tiltag vedtages hen over hovedet på borgerne osv…..osv.

  Hvis det bliver ved på denne måde, vil Danmark ende som et mareridt af et samfund. Som et samfund gennemsyret af løgnepropaganda, vanvid, elendighed og iskold ondskab.

 26. Af Finn Bjerrehave

  -

  Vi som samfund, kan ikke beskytte minioteter med Politi med maskinpistoler, 24 t -365 dage rest of the time.
  Denne håbløse drøm, kan ikke realiseres, vi har kun vores demokratiske kristne kort at spille, og implantere denne forståelse i de flygtninge vi modtager.
  Tyrkerne fremfører beviset, nemlig ingen problemer hverken med tegninger eller Jøder, og lad så Islam få den sejr.
  Vores problemer er vores krig i Mellemøsten, som bl-a. det Artabiske forår, hvor vores F16 ødelagde mere end vi aner, og Muslimer med fjentlig baggrund blev importeret til Europa, nemlig vores gamle ven Gadaffy som trofast lukkede grænsen til EU, blev skudt, og flygtningene strømmer dagligt gennem Libyen til EU.
  Disse flygtninge hvor Jødehadet og endda Kristenhadet, blev nu vores store udfordring, og måske en brand der er umulig at slukke, se til Israel som siden 1948 har været i borgerkrig med disse mennesker, de kan heller ikke finde stopklodsen-løsningen, eller det flotte ord assimilation.
  For en uge siden i dag, vandrede en person rundt om Krudttønden med en M95, og søgte en indgang til Krudttønden for at ville skyde personerne i lokalet, ham kan vi vel kalde en terrorrist, men personen som Politiet skød på Svanevej lyder konstant den formodede gerningsmand, og det stiller spørgsmålet: var der to personer i spil samme dag som endda oplyst i radioen, eller hvor ligger fordrejningen i ordbruget, den formodede gerningsmand, kontra terrorristen fra Krudttønden???? måske vi skulle søge hjælp i ordbogen.
  Tak Sverige, utak PET. Finn Vig

 27. Af Dan Frederiksen

  -

  Jeg talte for nogle måneder siden med nogle amerikanske venner, der var I Europa for første gang i 15 år. De var meget overraskede over storbyernes forandringer med de store befolkningsgrupper af arabere og afrikanere. At folk er forskellige er i sig ikke et problem, hvis de passer deres liv i ro og fred som alle andre. Men Europa er over de sidste to generationer blevet en del af den muslimske verden, og det er svært at se, hvilke positive forandringer, som det har medført. Migrationen ind er større end nogensinde og med et 10 årigt løbende gennemsnit vil den muslimske påvirkning og befolkning vokse hurtigere og hurtigere i vores verden, så langt øjet rækker, for alene frem mod 2050 vil antallet af afrikanere vokse fra 1 milliarder til 2.5 milliarder mennesker, hvoraf de fleste kun har en eneste drøm om et bedre liv – Europa. Tilsvarende gælder for mellemøsten, og den oprindelige europæiske befolkning på 500 millioner mennesker skrumper. Personligt kan jeg ikke forestille mig et scenarium, hvor den kristne kultur i Europa ikke lever på lånt tid og er i mindretal inden for omkring 100 år. Og det er et problem, for islamiske samfund behandler typisk ikke religiøse mindretal særligt pænt, eller fungerer særligt godt i det hele taget. Hvis der er håb for et fremtidigt Europa, der ligner det vi har, ligger det i at modtage folk så tilpas langsomt, at fundamentalt anderledes subkulturer ikke kan opretholde deres særpræg, men er tvunget til tilpasning i det eksisterende samfund og i, at europæisk islam bliver presset til at gennemføre en renæssance, så vi får en fundamentalt anden udgave af religionen, der er tilpasset vestlige forhold. Dermed kommer vi ikke uden om at diskutere, hvordan vi begrænser indvandringen, og det er bekymrende, at der tilsyneladende er meget begrænset vilje til at diskutere det eneste politiske tiltag, der vil have stor effekt øjeblikkeligt såvel som stor effekt på mellemlangt og langt sigte. På samme måde som det kan være en religiøs dyd at tro på trods af alle vidnesbyrd om det modsatte, er der skabt en irrationel forestilling om, at den gode vestlige borger har indset unødvendigheden af begrænsninger på indvandringen. Denne opfattelse bygger ikke på viden, tal og analyse, men er et rent sociologisk fænomen. Politikere varetager ikke landets interesser på langt sigte, men koncentrerer sig om fred og ro frem til næste valg. Der fokuseres næsten udelukkende på bureaukratiske justeringer i skolerne og den offentlige sektor, og man kunne ønske, at man fandt årsagen til, at de sidste 30 års tiltag for byfornyelse, inklusion, spredning af elever, samarbejde mellem myndigheder, uddannelse ti alle osv ikke har haft den ønskede effekt, inden man fortsætter af samme spor. Med mindre vi får en langt mere faktabaseret debat, end vi har haft hidtil, fortsætter alt i det samme spor mod en ukendt, meget anderledes fremtid. Enhver debat om terrorbeskyttelse og langsigtet opretholdelse af vores samfund bør efter min overbevisning starte med spørgsmålet: hvordan begrænser vi indvandringen af mennesker, vi ikke er overbeviste om, at vi kan leve godt sammen med i det lange løb ?

 28. Af mikael bruus

  -

  Køber vi permissen om at terroristen, er ”den forkerte”, deler befolkningen sig i følgende grupper:

  1 ”Den forkerte” (terroristen som er udpeget til at være forkert/har udvalgt sig selv til at være forkert)

  2 ”Strafferene” (den gruppe som vil fængsle, udvise og udstøde)

  3 ”Godtroende” (den gruppe som vil give husly og mad)

  4 Hjælperne/frelserne (den gruppe som mener at ”den forkerte” kan frelses)

  5 sammensvorne (den gruppe som deler synspunkter med ”den forkerte”)

  Sker dette, vil det spændingsniveau, som denne gruppedeling udgør blive lige så vanedannende som alkoholmisbrug. Og vi vil have skabt en lige så fastlåst situation som Israel Palæstina konflikten.

  Går vi derimod efter konfliktnedtrapning og anderkender, at vi selv har et medansvar i terroristens opståen har vi alle muligheder åbne.

 29. Af Thomas Rasmussen

  -

  Stop al ikke-vestlig indvandring og smid alle kriminelle udlændinge ud af landet – uanset utidssvarende internationale konventioner. Og stil så krav til alle disse ballademagere/kriminelle og deres forældre om aktivering, uddannelse m.m. og luk al bistand hvis ikke de følger kravene. Vi har fået nok af al denne tossegodhed. Og så skal de ikke have lov til at afsone i luksusfængsler som de griner af – men i celler uden TV, PC, billard m.m.! I sidste uge kunne vi læse at Socialstyrelsen udtalte at vi spilder ca. 40 mia. kr. p.a. på nyttesløse socialprojekter og rehabilitering som ikke virker. Lad de kriminelle få den hårde medicin – og lad os så få nogle politikere med rygrad som vil beskytte de etniske danskere!

  Helle Thorning og resten af den forræderiske venstrefløj har om nogen ansvaret for at vores land er ved at blive opdelt i parallelsamfund! I 30?erne tog vi ikke nazismen alvorligt nok og i alt for mange år har vi ikke taget den lige så ekstreme islamisme alvorligt! Kald nu barnet ved sit rette navn! Vi har givet opholdstilladelse til alt for mange af disse uintegrerbare fattigdomsflygtninge og mørkemænd som tager alle deres konflikter med til lille Danmark og som for langt over halvdelens vedkommende ender på evig bistand – betalt af skatteyderne i landet med verdens højeste skattetryk! Hele den samfundsundergravende godheds- og indvandringsindustri har jo sammen med forræderne fra venstrefløjen og De Radigale totalt mistet jordforbindelsen i forhold til de problemer vi slås med – og som er selvforskyldte fordi vores grænser står åbne for alle de mørkemænd som kun kommer på grund af vores generøse bistandskasser! Hjælp dem evt. i deres nærområder hvor de er nær deres egen kultur og hvor man får 10 gange så meget for pengene! Denne terroraktion var ikke begået af en enkelt syg person. Politiet har allerede arresteret medskyldige og vi så jo de efterfølgende dage hvordan syge personer i sympati med terroren havde smidt blomsterbuketter på den gale terrorists dødssted! I går kunne vi læse hvordan muslimske tabere i vores fængsler jubler over terrorangreb på vestlige personer – bl.a. når IS-krigere har halshugget kristne og i går truede en københavnsk imam jøderne med udryddelse! Vi kunne også læse at politiet udtalte at folk i Gellerup flager for Islamisk Stat og at der var 600-700 mere eller mindre tildækkede galninge til denne terrorists begravelse! Alle de problemer vi slås med nu er selvforskyldte og skyldes alene den forræderiske røde venstrefløj og De Radigale som har lempet på VKO’s stramme opholdsregler, fjernet grænsekontrollen samt fjernet kontanthjælpsloftet – med det resultat at vi bliver overstrømmet af uintegrerbare flygtninge som aldrig set før. Selv på små øer som Ærø, Langeland, Samsø m.fl. har vi nu asylcentre så der skal man ikke tage på ferie – og da slet ikke købe hus da de er faldet til det halve i værdi de steder hvor der er asylcentre! Vores sammenhængskraft og økonomi er ved at blive smadret – og det bliver kun værre og værre! Stakkels efterkommere! Venstrefløjen vil hellere redde hele verden end hjælpe de etniske danskere! Og nu smider man en masse gode penge efter dårlige penge – som de arbejdende danske etniske danskere skal betale!! En skrue uden ende!

 30. Af Jørgen F.

  -

  ….vi tiltvinger os i hvert fald ingen respekt – ikke fordi vi er vantro, men fordi vi ikke gør modstand.

  En af de mest uhyggelige udtalelser kom fra Reinfeldt – nytilkommerne må gøre Sverige til hvad de har lyst til.

  Det må de også i Libyen ect…

 31. Af P Jen...

  -

  Det er jo i ALLE danskeres interesse at Danmark ikke ender som en fejlslagen stat med økonomisk kaos, med et politi og retsvæsen der virker dårligt, med et hospitalsvæsen præget af vanvittige og umenneskelige tilstande, med alt for mange skilsmisser og familietragedier, med masser af fattigdom og hjemløshed, med massevis af nye farlige sygdomme, med diktatur fremfor demokrati, med ustoppelige mængder af kriminalitet……. osv., osv.

  Men hvis al denne elendighed skal undgås, kræver det et velfungerende folkestyre. Og det kan vi ikke få, hvis der ikke er ytringsfrihed og demokratisk debat. Så på alle disse blogs bør der være plads til alle de nøgterne, saglige og sobre indlæg som prøver at belyse Danmarks situation. Men det er der slet ikke, tværtimod skjules sådanne indlæg igen og igen og igen. Hvad skal det gøre godt for?

 32. Af Søren Revser

  -

  Og kunne vi ikke snart blive fri for de hjernedøde DF indlæg der spammes med hver eneste dag?
  Berlingskes blogs er efterhånden blevet eet stort indholdsløst DF show præsenteret af parti soldater og landsbytosser.

  Men aldrig én eneste løsning kommer de med. Send dem hjem – Hallo fjolser hovedparten af Muslimer i Danmark ER hjemme, der er ingen steder at sende dem hen.

 33. Af Søren Revser

  -

  Hvad gør vi?

  Start med at skifte vore korrupte politikere ud.

  Alle de problemer vi almindelige Danskere slås med(og det er efterhånden ikke småting) er 100% skabt af vore egne ansvarsforflygtigende politikere.

 34. Af Henning Svendsen

  -

  Retssikkerheden gælder kun for voldspsykopaten og alle de andre kriminelle–den har aldrig været gældende for ofrene.
  Villaejerne må ikke sætte overvågning op ude ved deres indkørsel og på den måde bremse indbrudstyven.
  Og se bare al den plat der foregår med overvågningsanlæg–man køber en lille fiks pakke til 300kr den skal bare sættes op med selvklæbende tape -så vil den straks ringe op til ejeren hvis nogen trænger ind i hjemmet -men det som kan læses uden på pakningen det gælder ikke når pakken bliver åbnet for så kommer der en brugsanvisning som fortæller at det kun gælder for en fastnettelefon og når man så går tilbage til forhandleren så kan pakken ikke tages retur fordi den har været åbnet–så dem der fremstiller overvågningsudstyr de bor i store slotte og har penge som skidt fordi de uhæmmet kan få lov at svindle med deres produkter dertil kommer uforståelige brugsanvisninger på maskinengels og skulle det alligevel lykkes at få skidtet til at virke–så læs om alle disse gamle der brænder inde fordi vindueslåsen efter få uger kokser til når batterierne får fugt.
  Ja den åbenlyse plat og svindel er endda fuld lovlig hertil kommer færdsselsloven hvor justitsmord er fuldt lovlig!-en familie kører i ro og orden på landevejen men bliver torpederet og udslettet på få sekunder -fordi et fjols sidder og plapre i en håndholdt mobil -hvorfor koster denne overtrædelse ikke 15000 i bøde men kun 1500 -jo fordi staten skal have penge i bødekassen og det får de ikke hvis bøden er for høj –men vi hører ellers at høj straf ikke hjælper og derfor ser vi at rene psykopater bliver løsladt efter en halv afsoning af en straf der i forvejen var for mild.Ja retssikkerheden giver utryghed med dommerkendelse.

 35. Af Benny B

  -

  Kan man rejse til Usa, Kina eller Japan og “forlange” asyl?
  nej.
  Hvad sker hvis man prøver?
  man bliver afvist ved grænsen.
  Har Danmark en grænse hvor man kan nægte indrejse?
  nej.
  Regner vi disse overstående lande som racistiske og laverstående lande?
  nej.

  Det smarte ved en grænse er, at man kan nægte uønskede indrejse.
  hvilket betyder, at den afviste må blive i det land, som har været så letsindig at lukke den uønskede ind.

 36. Af P Jen...

  -

  Mængden af trusler mod vi danskeres liv og velfærd vokser hele tiden. Og terror truslen er kun een blandt mange Men hvis Danmark og folkestyret skal overleve og bestå, hvis vi skal komme videre, er det nødvendigt at vi får en fri og åben og demokratisk debat om tingene. Men hvordan får vi det, når man i tiltagende omfang filtrerer og censurerer debatterne?

 37. Af Jesper Høegh

  -

  Hvad vi gør – lader være med at tilsløre de faktiske forhold – kalder en syg
  Ideologi – der er blevet Danskernes daglige Hovedtema – ved rette Navn.

  Magteliten Kloden rundt – pointerer – vi er ikke imod Islam – !

  Magteliten ved de har tabt – Islamismen – har slået Rod – taget Overhånd overalt. på Kloden med Magtelitens velsignelse og Borgerne som Gidsler..

  Religionskrigene – som de ældre generationer spåede – er nært forestående –
  den dag de er mange nok – .

 38. Af Benny B

  -

  “men hvad gør vi?”
  Vi skal gøre det eneste logisk rigtige.

  1. Udvis alle ikke danske statsborgere på overførselsindkomst. mig en gåde, at det kan lade sig gøre at modtage penge fra staten uden at være statsborger.

  2.Træk op til 10 år gamle statsborgerskaber tilbage hvis, hvis individer begår grovere kriminalitet.

  3. Udvis ikke statsborgere, der af politiet vurderes som trusler mod Danmark, uden rettergang.
  De Danske rettigheder skal kun gælde statsborgere, ikke hele den arabiske verden.

Kommentarer er lukket.