En regering undfanget i synd

Af Peter Kurrild-Klitgaard 185

Socialistisk Folkepartis exit fra regeringen er—med en kliché—historisk.  Det hører til de ekstreme sjældenheder, at et regeringsparti må forlade en regering og en partileder gå af—og så blot fordi et mindretal ikke kan støtte én enkelt, specifik beslutning.

***

Det ville være let blot at skyde skylden på Annette Vilhelmsen og SF internt: At partiets græsrødder valgte en uerfaren og politisk impotent leder, der ikke formåede at skabe internt fodslag og samling om regeringens politik.

I så fald ville man blot se bort fra, at den umiddelbart bagvedliggende faktor for dét var Villy Søvndals pludselige afgang som partileder—kun et år inde i partiets første regeringsdeltagelse nogensinde og uden en oplagt efterfølger.  En afgang, som fremkaldte et blodigt internt slagsmål, hvor to af partiets hidtidige næstformand og en politisk ordfører forlod partiet til fordel for Socialdemokraterne og tog flere andre, prominente unge folkesocialister med sig.

Men heller ikke dér kan skylden lægges entydigt.

***

SFs indre problemer under regeringssamarbejdet knytter ikke mindst an til de synlige spændinger, der er mellem, hvad partiet grundlæggende ønsker, og hvad man i regering har været nødt til at lægge stemmer til.  At man er i en flerpartiregering uden sikkert flertal bag et program, hvor De Radikale har betydelig magt.  Ikke fordi partiet er finere eller klogere, men fordi partiet kan blokere for politikker, de ikke kan lide, og fordi der i den nuværende Folketingssal i de fleste spørgsmål ikke kan være et flertal udenom De Radikale.

Heller ikke dét er dog historisk ”unikt”: Det samme kunne man såmænd sige om Socialdemokraterne i den nuværende regering, og for den sags skyld partierne i VK-regeringerne, o.s.v.  Der er i parlamentarisk politik altid nogen, der i praksis er mere uundværlige end andre.

***

S-R-SF-regeringen har haft en perlerække af ”sager” på først og fremmest politisk plan men også personplan, og ikke én eneste meningsmåling siden folketingsvalget har givet et vælgermæssigt flertal bag det flertal, der er i Folketinget—og dét er virkeligt både ”historisk” og ”unikt”.  Næppe nogensinde i de årtier, hvor der er gennemført meningsmålinger, har der været en regering, som så mange vælgere har associeret med “løftebrud”.

Alt dette kan—på et eller andet plan—føres tilbage til den strategi, som Thorning-Schmidt (Socialdemokraterne) og Søvndal (SF) lagde tilbage i oppositionstiden.  Dengang ræsonnerede Socialdemokraterne ud fra tidligere erfaringer i både 1990erne og 2000erne, at den sædvanlige alliance mellem S og Radikale ville risikere før og under valgkamp at åbne en flanke på værdifronten, hvor der var og er stor uenighed mellem de to partier—og disses vælgere.  Så i stedet valgte man det hidtil usete: At tilnærme et lidt mere rødt S og et under Søvndal mere ”midtersøgende” SF og lave et fælles program for disse (”Fair Løsning”), hvori man lovede guld og grønne skove til alt og alle, men til gengæld afholdt sig fra at adressere en række ømtålelige spørgsmål.  Så kunne De Radikale køre sololøb, og man kunne altid sige, ”Ja, men det er vores politik, og så må vi udglatte uenighederne efter valget”.  Smart var det også, fordi De Radikale på den måde kunne gå efter vælgere, der var lidt til højre på økonomiske spørgsmål og pænt til venstre på ”værdispørgsmål”, mens S-SF kunne gå efter de vælgere, der var lidt til venstre på fordelingspolitik og lidt til højre på indvandring og integration.  En kollektivt optimal ”stemmemaksimering”.

***

Man overså blot to ting—i hvert fald i SF og måske også hos Socialdemokraterne.  For det første at i sidste ende ville der efter en valgsejr i 2011 skulle laves et fælles regeringsgrundlag, og at De Radikale ville sidde med som den matematisk tungeste aktør.  Væsentligt mere uundværlige end både det Enhedslisten, som ville skulle sende partierne i regering, og et SF uden et stærkt hold og internt fodslag.

For det andet at en sådan regering i praksis ville skulle forholde sig pragmatisk og realpolitisk til en række akutte spørgsmål, hvor Enhedslistens og SFs socialistiske ideologier næppe ville egne sig godt.

***

På den måde blev regeringen undfanget i synd.  Man lovede ting, man burde have vidst, man ikke kunne holde i praksis—men ellers kunne man ikke vinde.  Man gav vælgerne urealistiske forhåbninger, som man fra første dag efter valget viste, at man ikke ville indfri—og dermed kunne man dårligt regere.  Dét høster man i disse tider frugterne af.

185 kommentarer RSS

 1. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  p.s. At 80 % af en folke-skole-aargang er parkeret paa en- el. anden inst.ordning ! Anstalter af enhver art finansieret af “velfærds-samfundet ” (altsaa Erhvervs-livet det priv. betaler ” Kan aabenbart heller ikke faa hverken forældre/el. det off. til, at rynke øjenbrynene ! —Den eneste redning nu ! Vil være at: DF.- kommer i regering – og, at vi faar ny stats-minister ! —Og at: Vestager & Co. –bliver smidt paa porten !

 2. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Der kom ikke rigtig noget ud af “naaaa, hvoor I dyyyyyygtige” ! —At I drikker hjernen ud, og smadrer Danmarks renommè i udlandet ! —-Skulle det ikke lige være fordi “berørings-angst – konfliktskyhed ! —Og alm. stubiditet er hele grunden –?? De “dukker sig” alle dem, der i graadighedens navn har avlet børn til “den store guld-medalje” —-Og overhovedet ikke har skænket det en tanke AT : DK. staar med en kæmpe-pukkel af “fuld-stændig ” ens unge/yngre personer, der til deres dages ende er/vil være en “byrde” for samfundet ! — Maaske ogsaa fordi “personagerne” der skal forestille, at regere Danmark ! —Er gaaet forrest i “Gymnasie- sinke-hjernerne ” —

 3. Af søren sørensen

  -

  AF HR J CHRISTENSEN – 10. FEBRUAR 2014 20:25

  “Det viser jo bare at marxismen ikke er regeringsduelig. Og så er de jo ikke en gang kristne. Disse regeringssyge marxister skulle hellere havde fortsat med at pille i navlestrengen som de gjorde i nullerne. Skulle der være enkelte jødiske marxister tilbage som ikke kan bekvemme sig til at rejse hjem til Israel så bør de fortsat kaste sig over deres ynglings beskæftigelse at spekulere i aktier imod den danske krone og ellers slibe ædelstene i fritiden.”

  Arne rut har svaret…Korrekt at jøderne til at starte med i deres aller spædeste start viste socialistiske tendenser..De er dog røget for lang tid siden..Sig mig fulgte du ikke herbert Pundik? Startet så godt og sluttet så skidt med at spionere på DK!. Altså dette gjorde han jo nok så hele vejen igennem for en gang borgerlig altid borgerlig ikke sandt?

  “Det er godt at der er kommet en ny bog om denne regerings regeringsuduelighed.
  De sidder jo kun på magten fordi der stadig er vælgere som ikke gider at sætte sig ind i sandheden om socialismen myrderier i sovjet, godt hjulpet på vej af jøderne og deres ideologi.” af fru j. chrisensen/formel 1

  Altså nu skal vi ikke gå i overgevind mht jøder..Selvfølgelig har de historisk haft deres misbrug og misbrugt andre i penge spørgsmål. De viste jo socialistiske tendenser i kibbutzen mv til at starte med..Formentlig har de blot brug for et socialistisk spejder ophold et par uger for at genopfriske mindet?

  “Hvornår vender dansk politik tilbage til moderne kristen/luthersk nutid og lader den gammeldags forstokkede jødedom ligge?” af fru christensen

  Der er vel et par stykker der men højst 500..Den moderne/lutherske nutid er lige dårlig, som er den muslimske ditto..Heldigvis er 90% af Danskerne ateister og vi er verdens anden mest fornuftige land der..Det er en success at forsøge at bygge videre på for at opnå det mystiske tal på loo% fornuftige…Som selvfølgeligt er umuligt!(sankt hans mv..)..Men vi skal arbejde mod det “perfekte menneske”, samfund og han og hendes frihed med brug af tyk sværte under “det frie valg”..Kun rød blok repræsentere jo det frie valg, MM altså men er centrum højre rød som Niels Juul Hansen

 4. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  ” Den hemmelige”skribent!” —-Kunne jo ogsaa bare være gift med “en socialdemokrat ” —Ikke sandt !

 5. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Uffe Staulund ! —Hvor har du ret ! —Nu sidder de deroppe i “regeringen (med deres paa det tørre) –Og siger at :danskerne skal føde flere børn ! (underforstaaèt at, der skal flere “morakkere” til, at sørge for, at den million off. ansatte ! –Der sidder paa deres rumpe i kontor-nusse-jobs`ene —kan blive forsørgede hele livet –Nix-nej ! –De skal fyres – hvis de ikke har udrettet (forbedringer) –og hvert 5. aar skal de off. kontrolleres (de har godt af, at mærke) –hvordan alle deres regler – og love paavirker den alm. dansker – der er selvst. virksomheds – leder —Derfor start med at fyre ” dem, der sidder i toppen” af det offentlige ! –De skal hverken udstyres med “efter-vederlag” –eller tjenestemands – pensioner ! —Samtidig skal den “hær” der har modt. tjenestemands-pensioner i 10 aar stoppes fuld-stændigt ! Den sidste gruppe – har vist sig, at leve længere end “den arbejdende befolkning” ! (de skal fortsætte med, at forsørge “parnasset” –40 aar mere ! Ikke sandt ??

 6. Af hr j christensen

  -

  Det viser jo bare at marxismen ikke er regeringsduelig. Og så er de jo ikke en gang kristne. Disse regeringssyge marxister skulle hellere havde fortsat med at pille i navlestrengen som de gjorde i nullerne. Skulle der være enkelte jødiske marxister tilbage som ikke kan bekvemme sig til at rejse hjem til Israel så bør de fortsat kaste sig over deres ynglings beskæftigelse at spekulere i aktier imod den danske krone og ellers slibe ædelstene i fritiden.

  Det er godt at der er kommet en ny bog om denne regerings regeringsuduelighed.
  De sidder jo kun på magten fordi der stadig er vælgere som ikke gider at sætte sig ind i sandheden om socialismen myrderier i sovjet, godt hjulpet på vej af jøderne og deres ideologi.

  Hvornår vender dansk politik tilbage til moderne kristen/luthersk nutid og lader den gammeldags forstokkede jødedom ligge?

 7. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Naaaaae ! —Smaa skind ! —-Hvor eeeeeer I dyyyygtige ! —Danske betjente skal med de død-drukne unge “Curlinger” til Prag ! —For, at støtte og nurse -“de unge” ? —Paa skatteborgernes regning ! —Læs videre i “den korte avis!

 8. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Regeringen ! —De radikale V ! —Jeg sad og “kiggede ! med et halvt øje” ! –paa tv 2 –Et el. andet med 24 K— Hvor Pia Kjærsgaar blev nedgjort af Rad. V.`s forrige ” Udviklings-minister” Nu –noget andet ! Minister ! (Lidegaard ! vistnok ? ) Hans smørede grin til en dame, der har brugt det meste af sit liv til, at bevare ” Det Danmark, der var engang ! ” –Lige nøjagtig – den seance – gjorde mig saa irriteret, at jeg fluks bestemte mig til, at stemme DF.- ved det snarlige valg ! ( det samme er der rigtig mange danskere ( de ægte ) der ogsaa har bestemt sig til ! —Thulesen Dahl er mit bud paa en ny statsminister ( hvis han vel-at-mærke ! afklæder sig MIMOSE-kostymet ! ) —Og slaar i bordet ! –Og udviser autoritet ! –Den nuværende situation – indbyder absolut ikke til “slatten – pædagogik ” —

 9. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  ……Regering undfanget i synd ! ——Man har i mange aar “gjort et stort nummer ud af, at forbedre hunde`s adfærd – `s gener ! gode og uheldige ! —Nu er turen langt om længe kommet til, “at kortlægge ” Mennesker`s —usympatiske og direkte frastødende karaktèrer ! —Alle ved, hvilke nogen –det drejer sig om ! —Nemlig : fornærede – lumske – kræmmer – krejler – psykopatiske – Vi kender alle folk, der har gjort ” livet til et helvede ” For andre mennesker og dyrene ! Der ikke kan forsvare sig imod de “hæslige personager ” Som har mishandlet dem gennem tiderne ! —De “personager ” sidder dog ikke allesammen i folketinget ! —Men færdes ude omkring iblandt os andre ! —Graadighedens grimme fjæs gaar ogsaa rundt blandt os-andre ! –En del er blevet “snydt” for millioner — o.s.v.- Naar jurister/ejendoms-handlere snyder alm. borgere ! —Saa sker der intet –Nogen af dem findes ogsaa f.eks. i skattevæsenet incl. de evigheds-ansatte i det formidable bureau-kratiske off. system –Hvor “det bedste forsvar er ” TAVSHED ! —Derfor skal det nu kortlægges ! Menneskers “daarlige gener” —Som skal forhindres i, at formere sig ! Ikke sandt ? —-

 10. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Den kommende “Regerings-ministrer ” —Skal vurderes paa, hvad de har udrettet for det private – selvstændige erhvervs-liv ! (der jo forsørger alle de off. spec. kontor-djøf-nussere) —–I den nuværende regering ! —Bliver det et stort 0 —! Logikken er, at selvfølgelig skal der bruges sygeplejersker – politi-folk – skolelærere ! —Men de skal leve op til “højeste kvalitet” ! —Det er, hvad, der forlanges i det prv. erhvervs-liv ! —I det priv. erhvervs-liv kan man heller ikke “tage en slapper paa 90 dage ! —Ligesom det kan lade sig gøre i “det offentlige” —De kommer bare tilbage – som-om ! Intet var hændt ! –Og det er vel, at mærke med “fuld løn” —-Skandaløst ! —Ikke sandt ?

 11. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  @ Lars Petersen ! —Det er du altsaa god til ! ” at afsløre” den formidable “korrup-tion” i Danmark ! —Mottoèt i det Offentlige (skjulte) Danmark ! Har altid været ! Er du god til, at “regne den ud! ” –Saa kan du leve af det (mageligt) Resten af dine dage ! Ikke sandt ? –“grave-journalisterne ” Er bagud paa point! —Det er maaske ogsaa fordi “en stor del af dem (grave-journalisterne) Er gift med off. ansatte ! (spec. politikere) —Saa godt Lars Petersen ! Fortsæt endelig ! Ikke sandt ?

 12. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Der er ingen grund til, at gemme sig i “osteklokker ” rundt omkring !—Hvis man er dødtrætte af, at betale halvdelen af sine indtægter til en kæmpe flok af folk ! der har fundet ud af, at ” være ansat i det offentlige ! Det er lige mig ! ” —Man maa lære lidt af “de franskès temprement ! ” —De ville aldrig have fundet sig i, at en flok “kvinder” —I den grad har taget – den mandlige befolkningen ” paa sengen ! —Man skulle tro, at de var “social-pædagoger ” allesammen ! —Man` jer dog op og kust kvinderne og alle deres børn hjem til kødgryderne ! Saa kunne det maaske være, at kvinderne blev “feminine igen “—Og mænd fik en slags stolthed igen ! —Ikke sandt ?

 13. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 4. FEBRUAR 2014 1:57

  Nu har du jo lige sagt at du er “yderst tilfreds med den lave Danske spærregrænse på 2%” der fratager op til 50.000 stemmer her og der fra indflydelse. Er skam ikke god demokratisk skik..At du trækker noget i land her, kan jeg ikke bruge til noget…

  “Du må hygge dig med dine venner i blå stue, Dansk Folkeparti, hvis politiske mærkesager du klart deler”,

  Du ser røde marsmænd hvergang DF kommer op. Nu er jeg jo Socialist og ingen ven af racisme. Godt klar over at du er muslimsk gift og din blindhed der lyser igennem af personlige interesser uden saglig bedømmelse..En stram indvandring ville gavne også muslimer der bor her i landet via flere muligheder og færre konkurrence istedet for importering af masser der fratager muligheder for beboer her i landet og bevare den Danske samfundsmodel…DF står jo ikke for denne alligevel, da de har mere end fordoblet indvandringen under VKO. Muligvis stoppet nogen familiesammenførelse af muslimer og “baby brylupper af kusiner” der. Ret ligegyldigt og blot populistisk racisme propaganda..Din eneste interesse her er muslimers rettigheder og din blindhed lyser igennem af personlige interesser uden saglig bedømmelse af helheden og dens konsekvenser..Dog kan en blind høne finde et korn her og der, du dog aldrig i udlændning spørgsmål mht Muslimer..

  Hvad jeg stemmer på kommer ikke dig ved. Jeg er demokratisk socialist. At jeg ikke får en stram indvandring med liste Ø må men leve med. Men får ikke alt men ønsker sig i denne verden. Men med DF sammen med S og Liste Ø fik jeg det muligvis også ser det jo mere fornuftigt ud med mere muligvis rød DF politik..Blot det ikke bliver det samme som med VKO med fortsat massiv vestlige indvandrer og færre muslimske, for så kan det være ligemeget..

  NEJ til privatiseringen af DONG

  Ja, at midten af universet R og S er lige så borgerlige og kapitalistiske mht folkets interesser er jo sandt..DF dog jo først fem minutter i salgstid..God marketing?
  Vores undergrund tilhører skam os allesammen og ikke et par kapitalster..

  – NEJ til paraboler???
  ER du? Jamen så køb da et abonnement på al jazere via kabel hvis du foretrækker dem fremfor DR. Alle vores lyster..

  KO Og Axel Eriksen@

  Skal vi tage en bajer inde på Christiania k. 20.00? Ko kan tage en ko bajer og anonym en uden mærke på…Åbenbart er der ingen problemer i at Axel Eriksen skriver anonymt i B? Debatregler hva?

 14. Af Anonym Anonym

  -

  @ Kim Olsen!

  Ja, vederstyggeligt – men mon ikke han bliver, hvor han er landet: Ude på overdrevet!

 15. Af Kim Olsen

  -

  Niels Juul

  “Du må hygge dig med dine venner i blå stue,…”

  Det var dog en nederdrægtig tanke. I har værsgo’ at beholde sørensen hos venstrefløjen.

 16. Af Niels Juul Hansen

  -

  @SØREN SØRENSEN

  Du må hygge dig med dine venner i blå stue, Dansk Folkeparti, hvis politiske mærkesager du klart deler

  – NEJ til EU

  – NEJ til privatiseringen af DONG

  – NEJ til indvandring

  – NEJ til paraboler???

  Jeg har ikke hørt en diskussion om at sænke eller hæve spærregrænsen i Danmark, men 2% er forholdsvis lavt sammenlignet med de fleste andre (Holland og Finland har ingen spærregrænse. Har dine venner i Dansk Folkeparti en mening om det, eller er det ikke noget, der er stemmer i?

 17. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  @ Uffe Staulund ! —Jeg er bange for at “det løb er kørt” —Graadigheden har spredt sig – som “en grim sygdom” —“forskerne” mener alle steder, at det hele stammer fra “den unaturlige” opvækst børn i de seneste 30-35 aar er blevet udsat for ! “de sanseløse smaa pingviner” –der fik lov, at udvikle sig som “dyrene i en hundekennel” uden normal voksen-kontakt ! —De har udviklet – en helt særlig kynisk graadighed – som man kun ser i “lavere-staaende ” dyre-arter ! —

 18. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Alors ! —Mennesker – og deres mere el.mindre sympatiske “særheder” –Er meget mere interèssante end “saakaldt politik” —-Det har vist sig, at “ikke at værd, at røre ved med en ildtang” —-Graadigheden er i den grad slaaet ud i lys lue for øjeblikket ! —Saa hellere finde folk, der er i besiddelse af : Empati – masser af gode menneskelige egenskaber –talent paa en- eller anden facon ! Og ikke mindst “de originaler, som der var masser af ” i gamle dage ! f.e Bjørn Wiinblad – Jørgen Clevin – Jens Christian Grøndahl ! (skolelærer i Brønshøj – og fantastisk drenge-bogsforfatter ! –Robert Storm P. —Dan Turell -Jeg kan nævne tusinder – fra dengang, hvor der ikke var noget, der hed “velfærd” —komm. inst.-pædagoger —Nu-om-dage ligner alle hinnanden – og der er rigtig langt imellem “de kiksede personager ” desv. – Men dem er der stadigvæk masser af i Paris !

 19. Af søren sørensen

  -

  AF NIELS JUUL HANSEN – 3. FEBRUAR 2014 9:53
  @ ILSE POULSEN
  “Stem på Enhedslisten eller DF, hvis du vil have vores syge MF’ere fjernet fra Folketinget og bortskaffet.”
  Dansk Folkeparti går ogsa ind for at sælge 49% af DONG. så du har kun Enhedslisten tilbage at stemme på.
  Danmarks frihedshelte. De skal også nok sørge for at få os ud af EU, hvis du stemmer på dem.

  Hold da op hvor er du igang med marketing /reklame her for midten af universets interesser…Ilse Poulsens bekymringer er helt og aldeles sunde. Det er ligesom når du agitere for at den Danske spærregrænse er god fordi den spærre adgangen for oprigtigt demokrati via at frasortere mange stemmer, op til 50.000 ligegyldige stemmer ved 2%. Den skal laves om til 0,5% er et mandat…

  Hold modet oppe Ilse knudsen..Han manipulere blot for sine politiske interesser..Og takker for et fint indlæg af dig..

 20. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  @ Hr. eller fru ANONYM ! Jeg er skam født paa Rigs-hospitalet ! Af : fransk far og Frederiks-berg/mor ! Der er altsaa noget jeg ikke forstaar ? —Selvom jeg havde Jørgen Clevin og fru Hansen som klasselærere ! —Saa gik jeg ogsaa i skole i Frankrig halvdelen af tiden i “LONNY fr. ” Jeg kan helt sikkert huske, at Frederiksberg og La Cours-vejens skole – var et rigtigt godt sted —Nordsjælland var jo laaaangt ude paa landet ! —I min franske skole lærte vi, at alle i Norden var indvandret fra de sydlige lande ! Og nu kommer det ! —De som gik ligeud (altsaa til Jylland) udviklede en særlig “kultur” ! Fordi der var mørkt – og folk var fattige – og skulle spare paa maden ! Det udviklede de folk til, at være “fornærede” altsaa det modsatte af “generøsitet” ! —-Derimod dem, der drejede til højre altsaa til Sjælland –fik et meget lettere liv ! —Der var ikke saa koldt og mørkt (folk fik et lysere sind) og talte som vandfald —! —Dem er der stadigvæk mange af ! –Men de er nu spredt over hele Europa ! —Saa jeg tror du gaar ud-fra de nuværende beboèrere i København ! Det er nemlig Jyderne, der har invaderet hele det indre København ! —Der kommer jeg aldrig mere ! –Iøvrigt havde vi Sommerhus engang i FERLE/Nordsjælland –lige bagved Cirkus Benneweis`s vinterkvarte`r ! —Men vær saa venlig, at skrive dit rigtige navn ! —Man maa nemlig IKKE være anonym her paa blog`s i Berlingske !

 21. Af Anonym Anonym

  -

  @ Lonny!

  Vi sjællændere føler os absolut ikke som “Kjøvenhavnere”!

  Det er måske fordi et liv på stenbroen gør, at den virkelige verden forsvinder!

  En gammel historie:

  “En københavner er flyttet “på landet” og vil gerne have nogle høns.
  Hos det lokale rugeri køber han 50 daggamle kyllinger.
  14 dage senere kommer han igen og køber 100.
  Så går der en måned, så kommer han og vil købe 200.

  Nåh, det går godt siger rugeriejeren – siden du skal have flere?
  Nej, siger københavneren – jeg ved ikke hvad, der sker!
  De kommer ikke op! Jeg har ellers begravet dem dybt og vandet to gange dagligt!”

 22. Af Anonym Anonym

  -

  @ Lonny!

  Jeg er født på Sjælland og hele mit liv har min faste bopæl været her – – men på trods af 6 år i København – så er jeg ikke og vil aldrig blive “Kjøvenhavner”!

 23. Af Uffe Staulund

  -

  @ Lars,

  Tak for et godt grundforsknings arbejde. Gad vide om der er en arbejdsløs cand.polit som kan vise sit værd og lægge dine tal ind i et regneark. Så kan vore børn og børnebørn se hvilke forpligtelser som venter dem.

  Hoverriet i gamle dage vi være ren wellness sammenlignet med debyrder som politikere og fagforenings pampere efterlader.

  Alle pensioner i det offentlige burde kører over et privat pensionsfirma!

 24. Af Lars Petersen

  -

  Fortsat…

  EU PENSION:
  Har man været et smut forbi EU, begynder den samlede pension for alvor at nå himmelflugten.

  SELVSKABT: STATSREVISOR GAGE:
  Den selvskabte statsrevisor post, som er lavet som et “plaster på såret” for de forbigåede
  foreningsmedlemmer som havde regnet/håbet på en overflods-ministerpost, score intet
  mindre end 300.000 kr. ekstra pr. år, for godt 7 møder, af en snitlængde på 1,5 time,
  hvilket altså svare til, at man banker godt 42,857 kr. i sig pr. møde, eller 28.571 kroner i timen.

  SELVSKABT: STATSREVISOR PENSION:
  Oplysning mangler, men skønt man skulle tro det var løgn, skulle man (vidst nok) også have
  sørget for at “lave” en ekstra pension ud af denne kompl. overflødige og ulovlige post, idet
  vi allerede (HAR) en Statsrevision, samt aspektet, at ingen skal have lov at undersøge sig selv

  SELVSKABT: FULD LØN UNDER BARSEL:
  Imens hovedparten af tvangs-betalerne må lege med A-kasse sats, har forenings medl. også her sørget for sig selv, da man henter fuld “hjemmelavet” løn i barselsperioden, af et rent 1 år.

  SELVSKABT: FRI HVER MANDAG = +20% OP:
  Da langt de fleste foreningsmedlemmer har givet sig selv fri hver mandag, betyder det altså,
  at ovennævnte løn og pensionsomkostningers værdi, øges med yderligere plus 20 procent.

  SELVSKABT: PJÆKKE-BYTTE-SYSTEM:
  Da her ingen kontrol er med mødetiden mv., samt man er alt for mange, har man skruet de
  mest vanvittige ordførerskaber sammen, såsom ligestillingsordfører, lidt grønt hist og pist,
  hvorpå her er rig lejlighed til at pjække til fuld gage, idet man bytter med et andet forenings
  -medlem, hvorpå begge pjækker ens 1:1, sådan at her fortsat er stemmelighed i folketinget.

  SELVSKABT: OVERLAPPENDE FERIER:
  Da man fortsat køre på de ældgamle regler fra da bønderne skulle passe marken, har tinget
  kun åbent i godt 7 måneder om året, hvorpå (man ud over fri hver mandag), har nogle vilde
  ferieperioder, som selv ville få en gennemsnit Dansk underviser til at segne af misundelse.

  PENSIONS GÅDEN ???…
  F.eks. skulle bl.a. Margrethe Vestager, Pia Gjellerup, Frank Jensen, og flere andre, allerede nu,
  (før de er 60 år), få udbetalt en partsdel af ministerpensionen.. Men må undersøges nærmere

 25. Af Lars Petersen

  -

  DE DEMORALISERENDE FORENINGSMEDLEMMERS SELVSKABTE TA´-SELV SKATTEINDTÆGTER:

  SELVSKABT: GRUNDLØN I FOLKETINGET:
  600.000 Kr.

  SELVSKABT: FOLKETINGS PENSION:
  Med udgangspunkt i 20 års pensionsudnyttelse, bekoster et foreningsmedlem i Folketinget,
  godt 348.000 kroner om året, som udbetales fra 60 eller 62 år, (modsat fleste skatteydere).

  Endelig betaler man INTET til egen pension, (som andre skal), da man ikke bidrager så meget
  som med en eneste pensions kr., da samtlige pensions kr. hentes via skatteydernes lommer.

  Såfremt foreningsmedlemmet sidder 12 år længere end hvad godt er, altså 20 år i alt, og som
  er den maksimale pensions optjeningsperiode, score man lidt over 6,9 mio. skattekroner,
  som tilmed skal X med to, da optjeningsperioden er den halve af betalernes 40 års pensions
  optjenings-periode, hvorpå pensionsværdien udgør små 14 mio. kr., eller årlige 696.000 kr.,
  som igen skal tillægges grundvederlaget plus frøns, hvorpå årslønnen udgør ca. 1.296.000 kr.

  SELVSKABT: MINISTERPENSION:
  Får man tildelt en af de utallige demoraliserende overflods ministerposter, kan man med ud
  -gangspunkt i 20 års pensionsudnyttelse, se frem til +5.424.000 mio. kroner oven i hatten.
  som fortsat skal forstås op imod den tidsmæssige periode man “stjæler” summen ind på.

  Dvs. når et komplet udueligt foreningsmedlem, fx. sidder som minister i 2 år, svare det altså
  til, at foreningsmedlemmet hamre 2.7 mio. kr. pr. år, plus folketingspensionen oven i, ja tak.

  SELVSKABT: MINISTER EFTERVEDERLAG:
  Såfremt man forestillede sig at et foreningsmedlem skulle få kolde fødder et split sekund ef.
  man har sat sin underskrift på minister kontrakten, er foreningsmedlemmet garanteret 18
  måneders fuld ministergage, og helt op til tre år, såfremt man sidder i en længere periode.

  SELVSKABT: MINISTER BØRNEPENGE:
  15.000 skattekroner pr. afkom. (hvis man tilhøre sin “egen” lavede ordning fra før året 2009).

  SELVSKABT: MINISTERLØN
  Den gennemsnitlige ministerløn, ligger i området 1,2 – 1,34 millioner kroner pr. år.

 26. Af Jørn D.

  -

  En regering undfanget i synd – for Danmark
  Som om at det var noget !
  Efter at Kirkeministeriet er efterladt i “homo-halløj”
  så kunne man frygte
  at “manusset” allerede var klar til “pædofili-halløj”
  i 20 året for “Regeringens Børnekommission” og UN’s
  “rettigheder for børn”
  for at tage radikalt hen syn til både muslimske og
  jødiske skrifter, der udover at være antikristne,
  er uhyggelige ang. pædofili !
  da alle børnene
  er kommet “i klemme” i Social- og integrationsministeriet
  som nu hedder Social-, børne-, og integrationsministeriet !
  for
  de radikale, der er et alt andet end et kristent parti,
  syntes at være mere interesseret i at have et hen syn,
  end at tage hensyn – til Danmark
  og
  syntes at leve for at ødelægge alt,
  hvad der er dansk og kristent !
  så er det
  en regering undfanget i synd – for Danmark

  er det synd for Danmark

  ironi.mus

 27. Af Jørn D.

  -

  Barbie og hen – hvor hen siger:
  “Vi har fået mange resultater på bogen”
  og
  “Nu skal det blive til virkelighed ”
  og
  Barbie’s overskrifter holder lige så lidt
  som
  de gør i Ekstrabladet !
  alt imens
  alle de røde, blinde og døve journalister “overhører alt”
  om
  hvor vil de hen – hen ad vejen – Barbie og hen !

  ironi.mus

 28. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Altsaa ! —Folk, der er født og opvokset paa “hele Sjælland” —Lige fra det nederste Lolland til Det øverste Nord-Sjælland ! —-Kalder jeg Københavnere !—Det har noget at gøre med, at de alle “stammer fra Frankrig! ” —Hvorimod Hele Jyllands befolkning stammer fra Tyskland ! —Det er GENERNE, der er forskellige ! —“de hurtigtalende – kvikke – naive – og “fanden-ivolske” –Som Klaus Rifbjerg skriver ! —Blev altid “snydt” —af de “snu” jyder ! —Den holder den dag i dag ! —Og forresten ! —Om du saa er “prins Frederik” —Saa er det daarlig stil, at være anonym ! —Hvis man ikke vil vedgaa, hvad man hedder ! —Er der ingen respekt fra nogen ! —Desoleè

 29. Af Anonym Anonym

  -

  @ Lonny!

  Ro på nu!
  Magnus Heunicke er fra Næstved – hans far var S-borgmester der i mange år. Han hed(der) Henning Jensen. Hvorfor sønnen af andre grunde hedder noget andet til efternavn må stå hen i det uvisse – men formentligt har faderen forlangt, at hans respekterede navn ikke skulle tilsmøles af sønnens dumme udtalelser som politisk ordfører for S.

  Så må vi se, hvordan det går! Formentligt ad helvede til – fortsat!!

 30. Af Lonny Fischer Olsen

  -

  Rettelse ! Han hedder Magnus Heunicke –Vores nye Transport-minister ! —Kvikke bemærkninger og hurtig-talende (dem kan vi lide) —Ud med de “tavse –kræmmere – krejlere -beregnende personager ! —Med den grimme jyske dialect ! og missionske aner ” )

 31. Af Lonny Fischèr Olsen eeg.korrespondent

  -

  Cadeau ! Til Selfie og os andre ! —Med Mogens Heunicke ! ææææægte Københavner og et sødt menneske ! Sagen er klar ! —Hvordan slipper vi fri for usympatiske RV – Vestager og alle de graadige djøffer ! SUK !

 32. Af Niels Juul Hansen

  -

  @ ILSE POULSEN

  “Stem på Enhedslisten eller DF, hvis du vil have vores syge MF’ere fjernet fra Folketinget og bortskaffet.”

  Dansk Folkeparti går ogsa ind for at sælge 49% af DONG. så du har kun Enhedslisten tilbage at stemme på.

  Danmarks frihedshelte. De skal også nok sørge for at få os ud af EU, hvis du stemmer på dem.

 33. Af Ilse Poulsen

  -

  En total røverbande af en regering. Først stjæler de fra kontanthjælpsmodtagerne og de arbejdsløse. Derefter røver de alle danskere for deres retmæssige energi-mæssige DONG ejendom og sælger alle vores demokratiske rettigheder. En samling levebrødspolitikere, der ikke evner andet end tyrannisere befolkningen samtidig med at uddele 2-3 dobbelte ministerpensioner for at lave skandaler. Danmark har udviklet sig til en total bananstat. Stem på Enhedslisten eller DF, hvis du vil have vores syge MF’ere fjernet fra Folketinget og bortskaffet.

 34. Af Niels Juul Hansen

  -

  @UFFE STAULUND

  “I den lange og trange ventetid indtil da, bør I involvere jer i politik. I skal hjælpe jeres respektive lokalforeninger med at finde egnede kandidater til folketinget.”

  Flot pep talk til blå stue!

  “DONG episoden kan ikke gøres om, så det kan ikke nytte noget at hyle om den.”

  Glæd jer i blå stue i stedet over, at det ikke udløste en eneste kritisk røst i medierne m.h..t. til den tidligere regerings holdning til salget til Goldman Sachs. Når VKO efter næste valg igen har flertallet, vil denne aftale været fortid – og ‘folkedomstolen’ vil have fundet andre sager at bekymre sig om..

  Tak forsynet for, at det blev Corydon og SF, der tog alle kuglerne i pressen – og endte med at gøre EL og DF til demokratiets vogtere. Den succes vil de helt sikkert gentage, når vi om få måneder skal diskutere EU..

 35. Af Uffe Staulund

  -

  Ro på drenge og piger!

  Det her er et genbrugs indlæg fra Søren Pinds blog.

  De er kun halvandet år til, så er Selfie i Bruxelles. I den lange og trange ventetid indtil da, bør I involvere jer i politik. I skal hjælpe jeres respektive lokalforeninger med at finde egnede kandidater til folketinget.

  Så kan vi måske undgå alle de unge, som ikke er belastet af viden eller ramt af erfaring.
  Der må da være ordentlige folk, som er i deres bedste alder, som kan stille op. Udsigten en aftrædelses pension, som de 3 -4 uger gamle ministre får, det kan ikke engang Lykke Lotto konkurrere med.
  DONG episoden kan ikke gøres om, så det kan ikke nytte noget at hyle om den.
  Corydon er den eneste i regeringen, som fortjener ros. For min skyld må han gerne blive finansminister i en blå regering.

Kommentarer er lukket.