Gøglergate i perspektiv

Af Peter Kurrild-Klitgaard 49

Et øjeblik var det svært ikke at have ondt af kulturminister Uffe Elbæk (RV), da han tirsdag var til det første af to samråd i Folketinget vedrørende “Gøglergate”.  Ingen kunne være i tvivl om, at der er tale om et sympatisk menneske, også selvom det måske nok var tydeligt, at der her er en mand, der har nået et niveau over sin kompetence.  Ingen kunne heller misunde det at sidde badet i kameraer og lys, når oppositionen cirkler og går til angreb, og medierne går i selvsving.  Få ville ønske sig at være i skoene på en politiker, der kan fornemme isen begynde at knage under fødderne, og som i sit hjerte givetvis ved, at dette næppe ender godt.

Og når dét øjebliks medlidenhed så er overstået, kan man måske lægge den åh-så-lette forståelse til side og fokusere på det, der burde være det egentlige emne, men som naturligvis hurtigt viger pladsen for fokus på proces og person: At der i den moderne allestedsnærværende velfærdsstat-med-konsensusdemokrati uvilkårligt udvikler sig et usundt forhold mellem de midler, politikere disponerer over, og den mentalitet de kommer til at agere ud fra. Folketingsmedlemmer, der skal handle gensidige fordele af, så der kan skabes flertal; ministre, der skal admininistrere; råd, udvalg og institutioner, der skal uddele eller forvalte bevillinger; nydere, for hvem bevillinger kan betyde alt eller intet.  Det findes alle steder–også indenfor arbejdsmarkeds-, erhvervs- og landbrugspolitik–men er næppe mindst i den relativt lille og incestuøse kulturverden, hvis støtteordninger er som et uendeligt system af kinesiske æsker, og hvor det synes som om, at 90 pct. af de involverede skiftes til at uddele statslig støtte til hinanden.  I en sådan verden af kassetænkning bliver vennetjenester og særinteresser let selve dagen og vejen, mens “inhabilitet” både i praksis og mentalitet flytter til en by i Rusland.

Tag nu det aktuelle spørgsmål.  Er reglerne overtrådt?  Måske, måske ikke–og det kan man så undersøge.

Men selv hvis formelle regler ikke er overtrådt, kan man dog næppe være i tvivl om, at der er noget, der dufter af andet end roser.  En minister er dybt involveret i en institution, som han endog har siddet i ledelsen for, og som modtager offentlige tilskud.  Han placerer en række møder der, som giver institutionen både opmærksomhed og indtægter–selvom møderne meget let kunne have ligget alle mulige andre steder i det hovedstadsområde, der ikke just savner kulturinstitutioner med lokaler.  Han er dybt engageret i, at en ny og ekstraordinært dyr uddannelse for klovne og gøglere skal have million-støtte via finanslovens kulturbevillinger–desuagtet at hverken uddannelse eller cirkus sorterer under Kulturministeriet, og at der i selvsamme finanslovsforslag var bevillinger til bl.a. en række veletablerede kulturinstitutioner som f.eks. Den Gamle By og Fregatten Jylland, der skulle have kniven.  Midt i den proces bliver Elbæks partner–med en baggrund som antropolog–pludseligt, uden opslag, ansat i en stilling som skolesekretær ved selvsamme kulturinstitution.

Er det altsammen bare, at Elbæk “ikke har tænkt sig om”, sådan som Margrethe Vestager forleden gentog og gentog så stort et antal gange, at det næsten overgik den nuværende statsministers evne til at bruge gentagelser til sort snak?  Det ved kun Elbæk selv, men mon ikke at det modsatte er tilfældet? At både Elbæk og “Akademiet for Utæmmet Kreativitet” har tænkt sig endog ganske godt om.  For essensen af det, der har skabt sagen, er jo ikke nogen enestående forteelse: Elbæk har bygget sin ganske karriere siden 1980erne på at agere som iværksætter-leder-modtager-politiker i gråzonen mellem privatdrevne institutioner og de offentlige myndigheder, der giver disse en eksistens, de næppe ellers ville have haft.  Elbæk er sådan set en ret erfaren og “well-connected” aktør i et spil, hvor dele af den politiske klasse flytter penge fra skatteborgernes lommer (eller anvendelser man selv bryder sig mindre om) til mere eller mindre esoteriske projekter.  Ikke blot gør man dét, men man ser tilsyneladende ingen problemer i det (ihvertfald før andre rejser problemstillingen), og hvis andre anfægte rimeligheden, er det i sig selv noget suspekt.  “Anything goes”.

Er man i tvivl om dén karakteristik, kan man såmænd blot kaste et hurtigt blik på reaktionerne fra Elbæks bagland.  Når én opfordrer Elbæk til “at lægge alt frem”, sammenligner et medlem det med “at sparke på en mand, der i forvejen ligger ned”.  En Radikal vælgerforeningsformand fra Aarhus, Sander Jensen, kalder ved hjælp af lidt motivanalyse kritikken af Elbæk for intet mindre end “hadsk”, en “rævekage” og hævder, at kritikerne “har noget personligt imod Uffe Elbæk”.  De Radikales næstformand, folketingsmedlem Zenia Stampe, stiller sig helt uforstående overfor kritikken af, at Elbæk skulle have givet særbehandling til noget, han føler stærkt for:

“Uffe Elbæk har fået ørerne i maskinen for at sætte politisk fokus på et miljø, som han ser perspektiver i. Hvad er der galt i det? […] Skal en kulturminister ikke netop evne at fokusere og fremhæve? Skal kulturlivet til at være milimeterdemokrater, der opmåler ministerens opmærksomhed i middage, møder og læste bøger? Jeg synes, det er en styrke, at vi har en kulturminister, der tør give udtryk for prioriteter og præferencer.”

Hvis man har opbygget et omfattende system, hvor der kan fordeles og omfordeles fra heloffentlige kasser til halv- og heloffentlige lommer, og hvis det gøres med en sådan postmoderne mentalitet, hvor formålet helliger midlet og “anything goes”, skal man såmænd slet ikke være så overrasket med sager som Gøglergate.

Update: Lidt over en time efter denne blogpost, meddelte Elbæk sin afgang.  Hos Kommunikationsforum har Lars Konzack en interessant klumme om sine oplevelser fra miljøet omkring Gøglerskolen/Kaospiloterne m.v.

49 kommentarer RSS

 1. Af hr j christensen

  -

  Jo de røde har skabt sig en offentlig levevej som kunstnere. Hård arbejde og selvstændig erhverv som kustner som i gamle dage har ingen gang på joden i disse snylter kredse. Og kunstakademiet bestemmer hvad der er god kunst. Og resultatet er der efter. Det er jo også kunstnerne selv. De skulle jo gene kunne leve af at være talentløse. Det hele hænger sammen. Alle beskytter sine fælles ehvervede rettigheder uden pligter og økonomiske pekuniære forhold som de har ehvervet sig under skiftende røde regringer. Og de bevogtes med en brutalitet som skulle man tro det var osama bin ladens ligfølge.

 2. Af Troels Pedersen

  -

  Skrevet af PREBEN F1 JENSENH:

  ’Minder Uffe Elbæk og Klaus Bondam ikke i forbavsende grad om hinanden? To klovne på slap line forklædt som politikere’?
  Husk på, de er begge radikale.

  ’Gjorde nogen af dem noget godt for danskerne’?
  Selvfølgelig gjorde de ikke det – igen – de er radikale.

 3. Af Otto Barreth

  -

  PETER KURRILD – KLITGAARD?

  Naar man har energi til at skrive en blog, burde man ogsaa have energi til at se kommentarerne, ellers virker det hele ligegyldigt og fladt.
  Maaske har du ikke set min kommentar
  7 dec. kl.13.29
  og saa er du delvis undskyldt.
  Hvis du har set den, er det hyklerisk af dig og en evt. mediator fra Berlingske, at man ikke reagere paa HATE SPEAK, til trods for I beder om en god tone.
  Jeg har endvidere skrevet direkte til Berlingeren og til dig, hvis der ikke bliver ageret ( alt for sent) har jeg mistet enhver respekt for dig og Berlingeren.

 4. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Minder Uffe Elbæk og Klaus Bondam ikke i forbavsende grad om hianden? To klovne på slap line forklædt som politikere?

  Gjorde nogen af dem noget godt for danskerne?

 5. Af Torben Knudsen

  -

  dagspressen har overtaget personsagerne fra ugepressen og breddejournalistikken forsvinder og med den aviserne.

 6. Af T. Sørensen

  -

  Så mangler vi bare at Sareen, også forlader skuden. Så ser vi frem til næste valg og får hele banden smidt på porten. Det bliver en glædens dag.

 7. Af Jørgen Christensen

  -

  Marie Due.
  En meget interessant artikel i Jyllands-Posten, jeg gad vide, hvorfor det er sådan; men mon ikke det er vores undervisnings system, der er råddent.
  ‘Danske akademikere kan stort set ikke få EU-job. Lande, vi normalt sammenligner os med, gør det bedre. Unge danske akademikere falder helt igennem, når de søger job i EU-systemet. Finner og Svenskere klarer sig dobbelt så godt i konkurrencen om de højtlønnede og magtfulde job i Bruxelles, og Hollænderne er mere end fem gange bedre end Danskerne til at bestå EU’s adgangsprøver.
  Man kan finde lande i EU, der klarer sig ringere end Danmark. Men alle dem, vi normalt sammenligner os med, klarer sig bedre’, siger Søren Halskov, konsulent ved Danmarks EU-repræsentation i Bruxelles, til Politiken.

 8. Af Søren Revser

  -

  Korruption og økonomisk kriminalitet er desværre blevet hverdagen i Danmark.

  Man kunne så håbe på, at pressen virkelig begyndte at tage dette uvæsen alvorligt.

  Pt. er det nemlig helt ude af kontrol. Den ene koruptions skandale afløser jo blot den anden.

  Sagen om Uffe Elbæk er såmænd – i det store pespektiv -lille og ligegyldigt; fordi den netop blot er toppen af et isbjerg ift. til de ekstreme sager vi ellers har været vidne til.

  Hvorfor skjuler pressen f.eks. fortsat de helt absurde røverier politikerne har foretaget vis f.eks. boligboblen. Og her kan ingen undskylde sig. Det skete nemlig med åbne øjne mens man hånede og latterliggjorde bla. de økonomer som advarede.

  Man stjal med både arme og ben, alt imens man købte magten med friværdi.

  Mere klokkeklart kommer korruption ganske enkelt ikke. Heller ikke, selvom man forsøger at nedtone og pakke kriminaliteten ind ved at kalde det populisme og uduelighed – NEJ DET ER RENDYRKET KORRUPTION – som bør udløse retssager mod de skyldige.

  Kom igang. Vi er fastlåst i et samfund med dybt kriminelle politikere, som gør alt for at vi ikke får ryddet op.

  Husk på, historien skal nok dømme jer – også pressen.

 9. Af Maria Due

  -

  Er Uffe Elbæk et sympatisk menneske? Og skal jeg æde råt, at han handlede af kærlighed, da han trak sig?

  Efter en årrække uden fjernsyn er det gået op for mig, i hvor høj grad politisk følelsesporno og journalisters og spindoktorers moralske manipulationer præger den danske hverdag.

  Ofte ved jeg slet ikke, hvem de kendte er, fordi deres meritter er så få og små, at de ikke er værd at tale om. Måske er de blot ubegavede og har smidt tøjet i et reality show for at blive kendte, hvorefter en masse mennesker automatisk synes, at de er modige og værd at tale om. Der er tilsyneladende ikke mere grænser for, hvor dårlig smagen må være. Bare tænk på Erik og Anni.

  Jeg ser ingen grund til at revidere de moralbegreber, jeg som andre danske børn fik indpodet i tidlig alder. Nemlig at det er forkasteligt at lyve og stjæle, i dette tilfælde at bruge skatteborgernes penge på sig selv og den nærmeste samt vennerne. De vidste, hvad de gjorde, og det holdt dem ikke tilbage, der er derfor ingen grund til at være sentimentale over, at Elbæk blev fjernet fra sit ministerium, for han skulle aldrig have haft det og har været en ussel minister.

  Ansvaret for, at vi fik denne klovn på slap line som minister, ligger imidlertid ikke hos ham selv men først og fremmest hos Margrethe Vestager. Elbæk var ganske rigtigt placeret over sit niveau, og hvorfor blev dette ikke forudset, hvorfor skulle han have den chance? Var der ikke andre at tage af?

  Selv om det ikke kræver megen fantasi at forudse forargelsen, drister jeg mig alligevel til at skrive, at dette deprimerende intermezzo i dansk politik har en radikal parallel, der kun ligger få år bag os. Klaus Bondam.

  En kulsejlet skuespiller, en fiasko som teaterdirektør og halvvejs gennem “Vild med dans” med ballonærmer og vuggende hofter, så var Bondams politiske lykke gjort. Vips blev han teknisk borgmester i København, en meget tung og krævende toppost, hvis den skal passes ordentligt, og hurtigt havnede Bondam som den senere Elbæk med fingrene i kagekassen.

  De ansvarlige politikere bør for eftertiden undlade at falde så meget på maven for kendte folk, der profilerer sig på “meritter”, som ikke har det fjerneste at gøre med de administrative offentlige hverv, man belønner dem med politisk. Hverken Bondam eller Elbæk var nogensinde et seriøst bud på en politiker, det var helt andre forhold, de blev kendte på.

  Man må holde skæg og snot for sig, og jeg forstod Anders Lund Madsens suk, da han i en JP-klumme tidligere på året skrev, at han er begyndt at længes efter Poul Hartling. At det skulle nå dertil, havde ingen af os sikkert regnet med, men vi må være mange, der længes usigeligt efter mindre performance og mere dybde og kvalitet.

  Man kan i dag læse i Jyllands-Posten, at unge danskere gør en ynkelig figur, når de forsøger at bestå prøven til at blive embedsmænd i EU. Først troede man, at det skyldtes en alt for ringe paratviden, men efter at prøven er lavet om, viser det sig, at danskerne også dumper pga. manglende evner i logik, systematisk tænkning og teoretiske arbejdssituationer.

  Er disse unge gode nok til at blive embedsmænd i Danmark, og hvad sker der, den dag, hvor embedsmændene når ned på samme niveau som mange af vore politikere? Og hvorfor skulle det ikke gå den vej?

 10. Af Palle Kant

  -

  Uffe har vel nu været minister længe nok til at få minister pensionen med ikke ? Så kan man bedre forstå han ser lettet ud.

  Hvordan kan nogen dog tro på officelle tal som viser DK er det mindst korrupte land ? Hold nu op, vores politikere er da ikke et HAK bedre end hvad man ser i andre lande ?

  Det er bedre at gå af, så der ikke er nogen tvivl ? HAHA, 6mill på finansloven / 5 dyre møder på AFUK nej Uffe hvordan kan nogen dog få den tanke ? COME ON….

 11. Af Frank Lakman

  -

  Jeg tror du har helt ret Jens Hansen.
  Når jeg læser dine indlæg i debatten kan jeg hverken få øje Einstien eller noget universalt.

  Jeg vil ikke påstå at du er en klon, kloner har samme køn, men din meget simple tankegang deler du da med Pia

  Alle Danske trængsler skyldes muslimerne.

 12. Af Frank Lakman

  -

  Jeg tror du har helt ret Jens Hansen.
  Når jeg læser dine indlæg i debatten kan jeg hverken få øje Einstien eller noget universalt.

  Jeg vil ikke påstå at du er en klon, kloner har samme køn, men din meget simple tankegang deler du da med Pia

  Alle Danske trængsler skyldes muslimerne.

 13. Af Otto Barreth

  -

  HR.PETER KURRILD- KLITGAARD

  Tak for en relativ balanceret artikel vedr. den triste sag om Kulturministeren.
  Folket fra gaden har ogsaa talt, f.eks. :

  hr j christensen den 6.12 kl. 16.59 for hvem det lykkedes baade at skrive HATESPEAK of samtidig vise tegn paa analfabetisme.

  Det er ikke nok at du den 7 dec. kl. 9.09
  ” minder om en ordentlig tone”, her burde der vaere en mediator, som omgaaende havde slette hadskriftet.
  Maaske kan han oven i kobet anklages for injurier, hvilket jeg vil anbefale ?

  Politiken har en knap, hvor man kan beklage sig over vanvittige kommentarer, det burde Berlingske ogsaa faa i en fart!

 14. Af Jens Hansen

  -

  Frank Lakman.
  Tja, så er den ikke længere – ’vismanden’ – har talt.
  Jeg vil blot citere Einstein: ’Der er to ting, som er uendelige: Universet og den menneskelige dumhed’.

 15. Af ulla Jørgensen

  -

  Er der nogen, der ved, hvor mange udenlandske “studerende”, der går/har gået på Akademiet for Utæmmet Kreativitet? Fortsætter vi med at betale til nordiske studerende, som nasser på de danske skatteydere? I årevis har vi uddannet nordiske læger, dyrlæger og sygeplejersker. Så er det i sandhed gøglergate.

 16. Af Jesper Høegh

  -

  fru Hansen – valgte en kulturminister uden kultur –
  helt enkelt – kropssprog – fremtoning – påklædning –
  alt er afslørende – dertil kommer hans bedrifter i kredsen af gøglere og ligesindede,

  Om den nyudnævnte er bedre – vil vise sig – fortsat radikalt tankesæt – hendes fejldømmelse af Euroen – var en
  eklatant fejl!

 17. Af Frank Lakman

  -

  Naturligvis stilles der meget højere krav om etik og moral til en blegrød regering end til en blå-brun.
  Pokker om ikke også vi skulle det, vi kunne ikke synke dybere.
  Tiden hvor en minister kunne føre sit embede lovstridigt, og købe sig borgfred for en sjat fremmedhad er ovre, og politiske forlig med forkortelse af dagpenge perioden for en grænsebom er slut, grænsebommen er væk, tilbage står så ugerningen.

  Tænk engang hvad vi kunne være forskånet for hvis Claus Hjort var blevet smidt på porten, første gang han brød loven.
  Det eneste sympatiske han har sagt var da han bad Søren Pind om at holde kæft.

  Når Pia Kærgård siger vi skal tilbage til gamle kristne dyder, så mener hun ikke vi skal helt tilbage til tiden hvor vi brændte hekse, (det kunne blive en varm sag)

  Vi huske vel også bedre tiden hvor kulturen skulle ensrettes, det der ikke var stuerent dengang blev smidt på bålet, til massernes store fornøjelse, og propaganda ministeriet havde kronede dage.

  Han var ikke som vi andre, så han skulle kanøfles.

  Det er jo ikke noget nyt at Partiet Venstre blander seksuel orientering og politik sammen, det nye er at det var på rygte basis, nu er rygteren så nået tilbage til partiet selv.

  Når partiet Venstre møder talstærkt op til et samråd for at se på bilag, har det naturligvis ikke noget at gøre med at de mangler svar på de 999 spørgsmål om et religiøst museum.

  Moralen sidder i en ryge kabine, venstre har købt og betalt for den, nu kan de så ryge i smug.

  Hvorfor? så støtte en klone skole når vi har dagspressen, vi får nok mere for pengene i en rigtig klovne skole
  Lad falde hvad ikke kan stå, er en af Liberalismens grundregler. hvorfor så smide gode penge efter dårlige.

  Lad nu bare dagspressen løbe rundt med sin klovne næse, det bliver jo meget spændende at følge debatten om medieforliget, og her er det ikke småpenge det handler om.

  Var det forøvrigt ikke dig Peter der udråbte Danmark til en bananrepublik på falske præmisser.

 18. Af Frank Lakman

  -

  Naturligvis stilles der meget højere krav om etik og moral til en blegrød regering end til en blå-brun.
  Pokker om ikke også vi skulle det, vi kunne ikke synke dybere.
  Tiden hvor en minister kunne føre sit embede lovstridigt, og købe sig borgfred for en sjat fremmedhad er ovre, og politiske forlig med forkortelse af dagpenge perioden for en grænsebom er slut og grænsebommen er væk, tilbage står så ugerningen.

  Tænk engang hvad vi kunne være forskånet for hvis Claus Hjort var blevet smidt på porten, første gang han brød loven.
  Det eneste sympatiske han har sagt var da han bad Søren Pind om at holde kæft.

  Når Pia Kærgård siger vi skal tilbage til gamle kristne dyder, så mener hun ikke vi skal helt tilbage til tiden hvor vi brændte hekse, (det kunne blive en varm sag)

  Vi huske vel også bedre tiden hvor kulturen skulle ensrettes, det der ikke var stuerent dengang blev smidt på bålet, til massernes store fornøjelse, og propaganda ministeriet havde kronede dage.

  Han var ikke som vi andre, så han skulle kanøfles.

  Det er jo ikke noget nyt at Partiet Venstre blander seksuel orientering og politik sammen, det nye er at det var på rygte basis, nu er rygteren så nået tilbage til partiet selv.

  Når partiet Venstre møder talstærkt op til et samråd for at se på bilag, har det naturligvis ikke noget at gøre med at de mangler svar på de 999 spørgsmål om et religiøst museum.

  Hvorfor? så støtte en klone skole når vi har dagspressen, vi får nok mere for pengene der.
  Lad falde hvad ikke kan stå, er en af Liberalismens grundregler. hvorfor så smide gode penge efter dårlige.

  Lad nu bare dagspressen løbe rundt med sin klovne næse, det bliver jo meget spændende at følge debatten om medieforliget, og her er det ikke småpenge det handler om.

  Var det forøvrigt ikke dig Peter der udråbte Danmark til en bananrepublik på falske præmisser.

 19. Af Peter Kurrild-Klitgaard

  -

  Jeg minder lige om, at kommentarer skal prøve at holde en ordentlig tone og ikke komme med nedsættende kommentarer om folk men holde sig til seriøs diskussion.

 20. Af Martin Østergaard

  -

  Interessant synspunkt fra PETER KURRILD-KLITGAARD der gennem mange år har opbygget sin profil og image som politisk kommentator gennem tilknytning til virksomheder “i gråzonen mellem privatdrevne institutioner og de offentlige myndigheder, der giver disse en eksistens, de næppe ellers ville have haft” så som “Berlinske”, “Politiken, Dagen, De Bergske Blade og Finanstidende.”

  Moral er godt, dobelt moral er dobbelt så godt.

 21. Af Jens Hansen

  -

  Niels B. Larsen.
  Hvem ville i det hele taget købe en bil, på en Radikals anbefaling?

 22. Af Niels B. Larsen

  -

  Tilbage står – udover en selvforskyldt pjusket Uffe Elbæk – et indtryk af en Margrethe Vestager, hvis dømmekraft har vist sig at være under lavmålet.

  Ville du købe en brugt bil på hendes anbefaling?

 23. Af Kristian Andersen

  -

  Tænk hvis samme skæbne retfærdigvis var overgået billagsrytteren Løkke, Bogholderfuskeren Fogh og alle de andre V’er der dyrkede nepotisme og kriminelle aktiviteter i deres regeringsperiode. Men uha da da. Et par middage og så går VKO i selvsving – for se sig selv i spejlet er jo Tabu hos VKO – Der er der jo intet at komme efter 😉

 24. Af Peter Nielsen

  -

  Hvor fattigt af de radikale ledere. De missede en klar lejlighed til at sætte Blær-partiet på plads.
  Kan Margrethe ikke klare både økonomien i Europa og sit eget partis ve og vel, er hun simpelthen for overbelastet. Ikke så sært, at hun lignede noget katten havde gydt.
  Når man udnævner Uffe, så må man også stå op for ham.
  Uff Magrethe.

 25. Af Claus Hansen

  -

  Uffe Elbæk er uddannet socialpædagog.

  I Farum er der i den sidste uge sket to grove overfald på to Danske drenge på 12 og 14 år. Overfaldende er begået af unge indvandrere, i det ene tilfælde var De 10 mod 1.

  Mon ikke uffedrengen skulle søge en stilling som socialpædagog i Farum – så kunne han mærke virkelighedens “KULTURBERIGELSE” på egen hånd.

 26. Af B Nielsen

  -

  Uffe Elbæks nepotisme ligger fint i tråd med radikal tradition.

  Claus Bondam begunstigede som københavnsk R-borgmester på tilsvarende vis sin mand/kone 337.000 kr. for en arkitektopgave tilbage i 2009. Siden hen – efter et par administrative skandaler fortrak hr. Bondam til Bruxelles til en velbetalt stilling som institutleder for det danske kulturinstitut i Bruxelles.

  Jo, den slags herrer kommer skam aldrig til at mangle vellønnede stllinger betalt enten direkte eller indirekte af skatteyderne.

  Gad vide, hvilken retrætepost, der står parat til Uffe Elbæk.

 27. Af Erik Larsen

  -

  At folk som f.eks. “FrankL!”hylder ALT hvad indvandrerne (muslimerog islamister) vil er jo så grotesk, at det grænser til landsskadelig mening m.m. – Men de VIL åbenbart overtage lille Danmark og jeg tror ikke et sekund på at de mennesker er andet end ekstreme venstresocialister eller personer der foregiver danske navne men ER de udlændinge /religiøse fanatikere som vi ikke har det godt med.

 28. Af vagn pedersen

  -

  Tja Professoren vil jeg ikke udtale mig om, det gør vedkommende udmærket selv
  Hvordan kan det være I er så meget efter fhv. kulturminister? Før han kom til bakkede venstres bormester i kommunen “gøgleriet” 100% op og V&K havde da intet imod “gøgleriet”
  Kendte V&K da intet til vennetjenester? Blot skulle det så være deres egne venner som tog grifleblokken frem, da hørtes der intet fra professoren

 29. Af Jens Hansen

  -

  Frank L.
  Jeg har såmænd ikke noget mod de moderate muslimer i deres eget land; men det, vi har lukket ind i Danmark – JA. De vil i år vel koste den danske statskasse ca. 100 milliarder kroner – opløftende ikk’?
  For øvrigt – med kun en plante i havet, sikke megen kærlig omsorg den kunne få, gro og virkelig blive til noget.

 30. Af Claus Christensen

  -

  Dejligt at se, at fru Elbæk har trukket sig – af hensyn til sin mand.

 31. Af Frank L

  -

  Lands og fædrelandsskadelige har de altid været og fortsat nok bliver, indtil danskerne opdager, hvad det er de har lukket ind i landet, under navnet et multikulturalt samfund – styret af muslimerne om vel ca. 50 år.

  Skrevet af Jens Hansen, 5. december 2012 kl. 19:03

  Egentligt kunne man godt ønske sig at virkeligheden var så let. At alt bare var muslimernes skyld.

  Hvor må det være behageligt at have så ensidigt et verdensbillede. Som at være gartner med en plante i haven.

 32. Af Jens Hansen

  -

  Michael Larsen. Nu ner dette ikke Facebook; men jeg er ikke venstremand – tværtimod – så skudt forbi.

 33. Af Michael Larsen

  -

  Jens Hansen
  For egen vindings skyld – øhhh hvor det er jo ikke Lars Løkke som købte cigarette, øl, hotelværelser, film, transport Til eget forbrug, men det er jo noget helt andet det er Venstre og det forventer man jo af Venstre

 34. Af Michael Larsen

  -

  SOm med folk der kun får sin viden fra aviser, har svært ved at gennemskue alt omkring sagen.
  Såvidt jeg kan finde ud af fra newsverden er det en minister som ikke har sagt fra over for politikerkollegaer, jeg tænker her på Michael Astrup jensen som en terrier. Når jeg tænker på de tidligere år med Venstrefolk som for egen vindings skyld bruger midler fra folket, men det er helt ok. Hans Christian Schmidt som tildeler sin tidligere arbejdsplads penge samt køber ejendomme så de kan bruge den. Men det er jo bare Venstre og som sådan er det ok i befolkningen, mens en mand som Uffe Elbæk som er visionnær og tænker ud af boksen og så samtidigt er bøsse, Ham skal vi af med. Moral er godt dobbelt moral er rigtig godt. Ja måske finder vi ud af at det Uffe Elbæk gjorde var rigtigt godt.

 35. Af Michael Larsen

  -

  SOm med folk der kun får sin viden fra aviser, har svært ved at gennemskue alt omkring sagen.
  Såvidt jeg kan finde ud af fra newsverden er det en minister som ikke har sagt fra over for politikerkollegaer, jeg tænker her på Michael Astrup jensen som en terrier. Når jeg tænker på de tidligere år med Venstrefolk som for egen vindings skyld bruger midler fra folket, men det er helt ok. Hans Christian Schmidt som tildeler sin tidligere arbejdsplads penge samt køber ejendomme så de kan bruge den. Men det er jo bare Venstre og som sådan er det ok i befolkningen, mens en mand som Uffe Elbæk som er visionnær og tænker ud af boksen og så samtidigt er bøsse, Ham skal vi af med. Moral er godt dobbelt moral er rigtig godt. Ja måske finder vi ud af at det Uffe Elbæk gjorde var rigtigt godt.

 36. Af Jens Hansen

  -

  Vestager: ’Elbæk-sag for lille til fyring’!
  Dette siger vel alt om de Radikales moral og indstilling til statskassen. Når det er dem, der har snablen i denne – er det ok.
  Sådan har de Radikale altid været – nepotisme ~ radikal.
  De har altid været kendt for deres dygtighed til at putte deres egne ind, for dernæst at frede dem.
  Lands og fædrelandsskadelige har de altid været og fortsat nok bliver, indtil danskerne opdager, hvad det er de har lukket ind i landet, under navnet et multikulturalt samfund – styret af muslimerne om vel ca. 50 år.

 37. Af Erik Larsen

  -

  Hvor HAR DU dog ret “Knud Madsen”! – Men tænk, at die dumme dänen ikke kan se det og nærmest ikke kommenterer denne “blodsuger” og hans “mand” – som han jo prioriterer langt, langt højst.
  Tænk, at man kan i den grad forføre danskere.
  Så forstår man jo bedre at Thorning med “den kønne skikkelse” også kan forføre vælgerne. FØJ.
  Og the out-of-reach-minister mr. søvnig .
  At den kønne Johanne har support fra unge viser jo desværre at det bliver svært at vende den politiske situation – eftersom ingen unge tilsyneladende gider tænke på andet end dem selv og hvordan de kan få deres børn til at holde op med at skrige i supermarkederne – hvad de jo ikke engang magter!!!
  Nej, Danmark er LOST!

 38. Af John Hansen

  -

  De kan bare det der med kreativitet i AFUK og kulturministeriet.

  Først sender AFUK en faktura til kulturministeriet UDEN fakturanummer og dato.

  Kulturministeriet betaler regningen uden at stille spørgsmål om manglende fakturanummer og dato.

  Så bevilges der et millionbeløb til finansiering af af en gøgleruddannelse der er ca. dobbelt så dyr som en lægeuddanelse.

  Tillad mig at citere Svend Gehrs.

  “Det er genialt det der”.

 39. Af Søren Revser

  -

  Tja, hvad skal man sige om en bananstat hvor korruption, økonomisk kriminalitet, nepotisme er blevet mere almindeligt og accepteret end god moral og frihed.

 40. Af Kristian Olesen

  -

  Lederen af den danske Tea Party bevægelse har udtalt sig. Tillykke, hr. Kurrild-Klitgaard, bliv endelig ved. Jo flere sure opstød med stærk støtte fra dine kugleskøre proselytter her på bloggen, jo længere beholder vi en regering, der får tingene gjort og skaber resultater for Danmark.

 41. Af Peter Nielsen

  -

  Jeg er langt fra nogen fan af rød blok. Jeg burde derfor glæde mig over enhedslistens Blæhr-succes.
  Det gør jeg dog ikke. Jeg græmmer mig tværtimod over bonerthedens overtagelse af dette samfund.

  At selv enhedlisten skulle være med på den vogn, havde jeg da aldrig forestillet mig.

  Det må da give “tøjstativet” noget at tænke over – sådan fremadrettet som det hedder med et nydansk ord.

 42. Af B Nielsen

  -

  Som Kurrild-Klitgaard så rigtigt skriver, så er Uffe Elbæk produktet af en usund forbindelse mellem de bevilgende myndigheder og en kreativ klasse, hvis fornemste formål er at stikke snablen i sugerøret til de offentlige kasser.

  I årevis leverede de såkaldte “Kaos-piloter” underlødige “kreative” produkter til det offentlige system i form af kursustilbud og useriøst fyld til temadage mv., og opnåede endda at komme på finansloven.

  Under de omstændigheder kan man ikke bebrejde Elbæk, at han mener, at festen kan fortsætte.

  Derfor er det naturligt at promovere et underlødigt produkt som AFUK, hvor undervisningen til kreativ cirkus-klovn er dyrere end at uddanne en læge.

  Det er nok rigtigt, at Elbæk ikke helt har fattet, hvad han har gjort forkert, men hovedansvaret er Margrehe Vestagers, som har udpeget en så gennemført uvidende minister.

  Nu kom så en enkelt dårligdom for dagen, men prøv at se, hvad der gemmer sig, hvis vi begynder at kigge næremere på tilskudsordningerne indenfor såkaldt kultur, det er bestemt ikke alle steder, der skal spares på vort lands budgetter, det er jo ikke for ingen ting vi har fået en radikal stasminister og to følgagtige tåbe-partier.

 43. Af John Hansen

  -

  Uffedrengen trækker sig.

  Ny kulturminister:

  Zenia Stampe – tak for kaffe!!

 44. Af Claus T.

  -

  Tak til Otto Kjærgaard for et fornuftigt ord.

  Statskundskabsprofessor Kurrild-Klitgaard burde skamme sig!
  Han ved jo udmærket godt, at Elbæk intet ulovligt har foretaget sig! Og tænk hvis Klitgaard havde stillet samme krav til sine fadbamse-venner i den fhv. regering ??

  Klitgaard burde dømmes til at afskrive kollega Mads Kastrups langt mere begavede kommentar 10 gange på konfirmand-tavlen!

 45. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Man må ikke håbe, at de græske tilstande i Kulturministeriet, spreder sig til de tunge ministerier.

  For så er det ikke kun kulturministeren, der får klovnenæsen i klemme:

  Så risikerer vi alle, at få røven på komedie.

  Det er som bekendt de græske politikeres og græske bureaukraters korruption, der er skyld i Grkenlands alvorlige krise.

  Den græske krise er ikke “kun” en økonomisk krise; det er det græske demokratri, der er i en potentielt dødelig krise!

  De græske politikeres og bureaukraters omfattende korruption har også medfrt en tillidskrise til demokratiet, der er så alvorlig, at en tiendedel af grækerne vil stemme på et semifascistisk parti, der har rødder tilbage til det grske militrdiktatur.

  Endnu flere grækere vil stemme på et venstreradikalt parti.

 46. Af Knud Madsen

  -

  Så foretog gøglerministeren sig da endelig noget fornuftigt, nemlig at gå af!!

 47. Af Otto Kjærgaard

  -

  Hvorfor skal hele det politiske system spilde tid på sådan en inferiør sag, der handler om småpenge, nårder er mange økonomisk større sager, at beskæftige sig med?
  Det skal man bruge tid på, fordi, det handler om at agere samvittigsfuldt og med omhu. Ministeren sætter standarden for, hvad der er rettighed omhu og ansvarlig omgang med borgernes penge. Hvis vi acceptere småsjusk, småtusk og småfusk i omgang med skatteydernes penge, så er vejen åben det store misbrug.
  Elbæk er en lille fisk blandt nytårstorsk, der ifgl Stasministeren ikke kan tænke sig om, er det en acceptabel standard for dasnke ministre?

 48. Af Knud Madsen

  -

  Pudsigt at du lige nævner det med et øjebliks medlidenhed med denne gøglerminister.
  Jeg, der nærer den allerdybeste afsky for de radigale og ikke mindst dette underlige væsen, tog mig også i i et øjeblik at have en dog kortvarig følelse af medlidenhed, kun indtil jeg jeg kom i tanker om, hvad dette meget ubehagelige individ egentlig står for.

  Det er netop en gøgler vi har med at gøre, en gøgler der er vant til at fuppe og, netop forgøgle, at han er åhh så godt og oprigtigt et menneske. Næh! han er et ondskabsfuldt og beregnende individ der er vokset op i ekstreme og samfundsundergravende miljøer, og er vant til at sno sig igennem det politisk korrekte miskmask og få raget sig til fordele, fryns og bevillinger, som mange ikke rigtig kan lide at sætte spørgsmålstegn ved, hvorved ukrudtet får lov til at udvikle sig utæmmet.
  Hvor må de deltagende og nydende deltagere i disse vanvidsforetagender dog ikke grine deres røve i laser over det omgivende samfunds dumme godtroenhed?

  Nej, der er virkelig ingen som helst grund til at føle nogen medlidenhed, men kun glæde over, at selv de Elendige i EL og mange andre har fået nok for en tid.
  Nu mangler vi blot at radigale og sosserne får besindet sig til at finde en maske, der kan passe og få smidt fjolset på porten.

  Jeg har samme følelse, som da hippiebevægelsen begyndte sidst i 60erne. Da troede man heller ikke sine egne øjne og øren, men trak blot på skuldrene af dette vanvittige vås og pladder, de kom frem på, men i dag ser vi med denne børneregering tilsvarende vanvidsforestillinger, nu blot helt inde i magtens korridorer, og som vi alle må lide under.

 49. Af Erik Larsen

  -

  Jamen, Elbæk skal da have lov til privat at være “gift med en mand” o.s.v. – men han skal ikke (som desværre mange lignende politikere) – prioritere SIT EGET liv og sine EGNE fordele højst! DET er hvad han her har gjort – og det – lige DET skulle være klart nok til at afskedige ham på stedet.
  Men, men, men det er jo ikke lige den røde regerings stil – for HVOR mange lignende sager har f.eks. Thorning, Sohn, Søvndal, Vestager, m.fl. ikke i skabet? – Rigtig mange.
  Vi står p.t. i en situation i DK, hvor 80% af de der sidder i folketinget og regerer vores lille land KUN OG KUN tænker på¨sig selv – deres ministergage, eller deres folketingsmedlemsgage – og INTET ANDET!
  Men alligevel sker det at DE HAR MAGTEN! hVORFOR? Ja, selvfølgelig fordi at der hele tiden kommer andre etniske stemmer ind i lille DK – stemmer der jo ikke ønsker at tingene skal ændres. UHa nej, – thi disse røde pampere, de vil jo gerne have nye supportere ind, nye stemmer o.s.v.
  DERFOR er DK ved at være totalt færdige!

Kommentarer er lukket.