Død og højere skatter – og løftebrud

Af Peter Kurrild-Klitgaard 39

Det siges, at der kun er to ting, der er sikre i livet: At døden indtræffer, og at skatterne stiger.

I så fald er det måske forståeligt nok, at SRSF-regeringen i dens finanslovsaftale med Enhedslisten ikke just har slået på tromme for, at man ved samme lejlighed har hævet marginalskatten.

Konkret har regeringen og Enhedslisten i hemmelighed stilhed hævet bundskatten med 0,19 procentpoint og samtidigt sænket personfradraget med 900 kroner. Hidtil har ingen skatteyder skullet betale mere end maksimalt 51,5 procent i indkomstskat af den sidste tjente krone, men omlægningen vil i praksis betyde, at 460.000 danskere fra årsskiftet skal betale mere i skat.  I forvejen betød verdens højeste afgifter, at danskerne betaler en såkaldt “sammensat marginalskat” på op til 68,2 pct.

Skattestigningen er blevet sneget ind så gedulgt, at selv Enhedslistens finansordfører Frank Aaen tilsyneladende ikke vidste det, før efter aftalen var indgået.  Heller ikke de borgerlige var orienteret under forhandlingerne.

Med andre ord: De sænkninger af Danmarks meget høje marginalskatter, som i adskillige år har stået højt på den politiske dagsorden (både internationalt og hos De Radikale), er nu blevet rullet delvist tilbage, omend i det små.  Det sker på et tidspunkt, hvor flere undersøgelser ellers har vist den skadelige effekt, som netop højere marginalskatter har for økonomisk vækst, og hvor Danmark efter mange år med sådanne byrder ser ud til at rutsche ned af listen over verdens rigeste lande, med cirka en plads om året.  Fra at være verdens rigeste, er vi nu snart de fattigste i nabolaget.

De Radikale har dermed opgivet, hvad man ellers så sent som i sommer havde som mål for skattepolitikken.  Aftalen står iøvrigt også i klar modsætning til, hvad statsminister Helle Thorning-Schmidt sagde for ganske nylig på Dansk Industris topmøde:  “Regeringen har ingen planer om nye generelle forhøjelser af afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter. Det er mit klare budskab til jer.”

Men det havde man så alligevel: Død og højere skatter går tilsyneladende ikke kun hånd i hånd med hinanden men også med løftebrud og lavere levestandard.  Taberne er–igen–de arbejdende danskere og vores efterkommere.

39 kommentarer RSS

 1. Af Luca Luca

  -

  Jeg aner at innsender “bassen” virlkeig frustrert over noe. Hva han/hun egentlig er frustrert over, vites ikke. Men noe m frustrasjonen skyldes, n r man uttaler seg slik. For si at “dere” ikke bidrar til verdiskapning og heller burde sitte stille (uten ytre et eneste kritisk ord?) i ren takknemlighet for motta rettigheter( som alle med omfattende sykdom, handicap eller skade har) er s unyansert som det kan bli.Det er mange m ter regne verdiskapning p . Tall er bare en av de m tene.Og det er de f rreste, jeg gjentar: de f rreste, som f r bolig og bil fra NAV. Nei, dette er noe de fleste m skaffe seg selv, som vi andre m . Valgkampen blir vel som vanlig. Politikerne viser seg vel frem med eldre og syke. Lover hjelp til de som nsker pr ve seg i arbeid, uten kunne/ville f lge opp, og ender opp med lage det vanskeligere for dem istedet. Og s kutter de litt p alt i etterkant

 2. Af Lars Petersen

  -

  @ P Christensen.

  Rød blok, blå blok, skat, ikke skat, blah blah blah.

  Sagen er ret enkel.. I takt med disse åbenlyst ikke
  selvforsørgende system-guld-nydere, har sat sig på
  mikrofonerne over de sidste 50 år, har man behårdt
  siddet på virkelighedsfortolkningen til egen fordel.

  Altså har man i de sidste 50 år; 24-7-365, behændigt
  sørget for at tale konsekvent uden om reelt ønskede,
  set fra betalernes synspunkt, der deraf at ku holde
  fast i sit eget bistands eksistensgrundlag. “FAKTA”.

  DERFOR IGEN: Gør dine køb uden for Danmarks grænser,
  og dræn dermed systemets økonomi, = deres bistand..

 3. Af Lars Petersen

  -

  INDTAG JERES HÆVN, OG GØR JERES KØB I UDLANDET.

  Dette er den mest effektive metode til at få fjernet
  dette svinske, selv-forgyldte top-bistandsklientel.

  50.000 kr. Journalist lønninger, som skønt sølle 3,5
  års udd. længde, alligevel stop foddres med ENORME
  bistandsmidler hentet ind fra lysår lavere lønninger

  Partiforeningers familiære/bekendts mæssige forhold,
  som STOP FODRE DERES “EGET SYSTEM” MED SIG SELV,
  med dertil guldrandede bistands udbet. evigt hentet
  fra de de udsultede, selvforsørgende fårs pengepung.

  Tænderskærende idiotiske akademiske hobby udd., for
  ej at glemme professorater i samme; udløsende 1 mio.
  i årsgage, imens bistands- papirs, & inforskubberen,
  sjovt nok ikke vil evaluere på bistanden Vs værdien.

  FJERN DE SELV-FORGYLDTE BISTANDSMODTAGERE:

  1. Gør i langt højere grad jeres køb via udenlandske
  net shops, og betal med int. kort, (og i er sikret)

  2. Gøres købet via andet EU land, har i helt samme
  FBR.rettigheder, og som varetages på Dansk, via de
  EU pålagte forbrugerkontorer kaldet: (ECC-NET).

  3. Sørg for “VEDHOLDENDE” at sprede rygtet omkring
  de ENORME besparelser i gør, og at i fik varerne mv.

  METODEN ER, at ud over jeres real økonomi forbedres,
  sker der det, at den interne rotationsøkonomi i DK,
  drænes voldsomt, idet de udenlandske køb bevirker,
  at kronen nu ikke kan rotere og genbruges i Danmark.

  DRÆN DERES STJÅLNE KONGE BISTAND, OG KØB UDENBYS TAK

 4. Af P Christensen

  -

  Kan skatterne være andet end høje, når de udover at gå til vort globale socialkontor også skal gå til at skatteyder A skal betale for skatteyder Bs solceller, håndværker-regninger eller renteudgifter ?
  Planøkonomi og socialisme trives ikke kun hos rød blok. Blue block just love it too.
  Apropos “skattestop” under VKO: det vedrørte alene ejendomsværdiskatten og havde blot til formål at udskyde punktering af den arbejdsfri boligboble.
  Thi arbejde skal jo betale sig. Host….
  Til gengæld har boblen haft konsekvenser for beskæftigelsen. Det kan da kaldes ansvarlighed. Moralsk set.

 5. Af Morten Kaiser

  -

  Nu skal vi jo lige huske, at denne her stigning ikke er kommet ud af det blå. Det er en finansiering til at fjerne to forhadte afgifter. Som overvismanden siger, så er det en logisk måde at finansiere det på…

 6. Af Balther Jensen

  -

  @ PREBEN F1 JENSENH, 15. november 2012 kl. 09:49

  Preben!

  Nu maa du jo lige huske at Danmark er den nordlige del af Israel.

  Samt, Danskerne er lige saa lognagtige og forbryderiske som Joderne er.

 7. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  UNØDVENDIGE DØDSFALD PÅ OG OMKRING HOSPITALERNE…..

  Når visse mediers journalister synes at være komplet ligeglade med stribevis af meget alvorlige svigt og overgreb på danskere indlagt på hospital – når det ikke interesserer disse journalister at afsløre hvad der foregår af unødvendige dødsfald blandt patienterne – når disse journalister ignorerer henvendelser fra mange forskellige pårørende, der kan berette om oprørende og uhyrlige overgreb på de syge – med døden til følge – hvad fortier og skjuler disse journalister så ellers for offentligheden?

  Når man sender selv unge patienter i døden, selvom de sagtens kunne have været behandlet og reddet, så de havde fået deres gode helbred tilbage, hvor er vi så henne?? Når politikere indfører nye tåbelige regler, standarder, ideologier og procedurer som slår patienter ihjel, burde det så ikke på forsiden??!!

  Når samarbejdet med de pårørende ofte er så hårrejsende elendigt, at det påfører syge ekstra lidelser eller hurtig død, burde det så ikke være noget som journalister burde bore i og undersøge nærmere?? Der er jo vidner nok, man gider bare ikke, eller ønsker ikke, at bringe deres iagttagelser videre.

  Det er jo helt utroligt, og dybt rystende. Ja, direkte chokerende, at en del journalister kan være så kyniske eller afstumpede.

  Man er meget velkommen til at kommentere dette indlæg.

  Se også kl. 00.56.

 8. Af niels hansen

  -

  @Niels Svendsen/Peter Larsen

  Ja, Danmark var – selv under en Venstreregering – mere venstreorienteret end Kommunistkina.

  Og blå stue ville efter amerikansk målestok være ræverøde socialister.

 9. Af Peter Larsen

  -

  Danmark er og forbliver et kommunist land…. vi er har overhalet både Kina og NordKorea…. 68,5 % i sammensat marginal skat….det går vi på arbejde til hver morgen….og alligevel skal vi hver aften høre på de røde partiers retorik om at Danmark er blevet for blå….. ? vi lever i et bondsk kommunistisk samfund styret at røde politikker og hvor hvor borgelige politikere når de nu engang imellem overtager magten ikke tager de hårde beslutninger for at kunne vende udviklingen.

 10. Af Niels Svendsen

  -

  Husk vi nærmest lever i et socialistisk land hvor den private ejendomsret af princip er suspekt. Venstrefløjen lever på en illusion om den perfekte stat der via statseksperter løser alle problemer. Men ligesom de gode gamle kommunistlande er der noget de har glemt – finansieringen!

 11. Af niels hansen

  -

  Peter Kurrild-Klitgaard

  Hvis du har problemer med at forstå ‘de højere skatter’, skulle du tage en snak med overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

 12. Af Christian Richardt

  -

  Joh, jeg er sikker på at Laffer-kurven vækker mindelser hos såvel vestager som corydon (måske ikke gode, men dog mindelser).
  Tilbage står imidlertid, at de to netop gennem de seneste finanslovsforhandlinger har cementeret deres ry, som ualmindeligt kvikke i øverste etage.
  Nu kræver det selvfølgelig ikke så meget kun at forhandle med middelmådige jurister og kommunikationseksperter – men alligevel.
  Ret beset har en blanding af hybris og medieliderlighed fået såvel EL som den borgelige blok til at foretrække at komme breaking news
  fremfor at læse forligsudkastets side 24 og det med småt. Dilettanter!

 13. Af Hans Henrik Hansen

  -

  Der er jo bare Marianne Jelveds ‘intelligente skatteloft’ (eller skattelØft?), der nu udmøntes!:)

 14. Af Niels O

  -

  Har FARVEL-regeringen aldrig hørt om Laffer-kurven?

  Selv om de har, vil de fornægte den og stadig mene, at jo højere skatteprocenter jo højere skatteindtægter, også når vi snart nærmer os 100%.

 15. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  A PRO POS DØD OG HØJERE SKATTER…….

  Ja, vores demokrati er endt som en parodi på sig selv. (Ole Jensen, 23.03)

  En af årsagerne er den folkelige apati. Ingen vil investere i at redde landets, deres egen og børnenes fremtid. Da vi var nogle stykker der ville have Danmark ind på en ny kurs, var der 1200 der besøgte vores hjemmeside, hvor vi forklarede truslerne mod Danmark, og om nødvendigheden af en demokrati-bevægelse (med Schweitz som forbillede), folkeoplysning og nye partier renset for de sædvanlige uduelige typer)

  Men ingen støttede Danmarks og deres egen sag med så meget som en bøjet femøre. Så opgav vi.

  En anden årsag er visse skolers og mediers årelange vildledning (og feminisering) af befolkningen.

  Både majoriteten af politikere og journalister synes at være ubekymrede mht. danskernes velfærd og fremtid.

  Tænke sig, i en tid hvor velfærden knager i fugerne
  og nogle steder er forsvundet, (trods det enorme og stigende skattetryk), interesserer det ikke aviserne at tale med pårørende, som kan fortælle om at nogle hospitaler nu er kommet så langt ud, at der direkte spilles hasard med patienters liv og helbred.

  Selv unge mennesker sendes i døden via nye regler, holdninger og metoder som er komplet vanvittige. Men pårørende som ønsker at få frem hvordan der sjakres med de syges liv og helbred, gider en lang række avisers journalister ikke tale med.

  Er det ikke utroligt, er det ikke uhyggeligt?

  Man er tilsyneladende rystende og iskoldt ligeglade med nødråbene fra mange forskellige pårørende. Man lover at tage sagerne op, hvorefter der ikke sker en snus.

  Hvorfor dækkes der over hospitaler der slår patienter ihjel med stribevis af grove fejl og rablende vanvittige former for slendrian og sløseri???

  De samme grove fejl gentages endda igen og igen og igen. Med døden til følge.

  Er det kun sex-skandaler samt vold og mord der interesserer disse journalister?

  Jamen, det er jo en slags mord det her handler om!! På nok mindst 100 værgeløse personer.

 16. Af Balther Jensen

  -

  Saa, hvorfor er Danskerne saa snot dumme at de betaler ‘Skat’ til alle Politikerne og alle de lud dovne stats og kommune ansatte ?

  Hvorfor ikke bede dem om at gaa af h….. til, og tjane deres egne penge ?

 17. Af Søren F. Hansen

  -

  @søren revser
  Hvis boligejerne begynder at afdrage, så går økonomienendnu mere i stå. Mener du virkelig boligejerne burde afdrage deres lån? Eller er du også bare så indebrændt misundelig som de ultrarøde?

 18. Af Ole Jensen

  -

  Umyndiggørelsen af danskerne er snart komplet.
  Vores frihed og ret til at bestemme over vores eget liv har snart nået nul punktet.
  Samtidig har politikerne fundet nye højder for hvor meget man kan lyve, snyde og plyndre folk uden konsekvenser.
  Hvad der undrer mig mest er hvor ligeglade folk er og hvorfor vi bliver ved med at finde sig i det. Vi er snart millimeter fra at vi blot modtager en folkeløn.
  Er det ikke på tide at vi tager Danmark tilbage fra politikerne? Er der ingen mennesker mere der værdsætter muligheden for at bestemme over eget liv?

  Når vi ser hvordan Energiministeren uden skam får folk til at bruge deres sparepenge og efterløn på grøn energi for derefter at bryde kontrakten uden så meget som at blinke står det klart for mig at det danske demokrati har spillet fallit.

 19. Af Kristian Andersen

  -

  Nu har de pebet siden de tabte valget. Måske var det på tide at komme lidt videre 😉

 20. Af Søren Revser

  -

  Kristian Andersen: Det er ingenting; så skulle du høre dem, hvis man bad dem om at afdrage på deres lån.

 21. Af Kristian Andersen

  -

  Sikken de ekstremt højredrejede tuder i disse dage.

 22. Af hr j christensen

  -

  Regeringen er et godt symbol på den nedladenhed som offentlig ansatte ofte udøver over for borgerne, navnligt dem i den private sector. Og de arbejdsløse.

  Man siger at magten korrumperer. Men det gør ansættelsen i det offentlige også, især på christiansborg.

  Og i særdeleshed blandt de røde ministre.

 23. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hvad er sjovest, Verdens højeste skatter,samt måske de højeste afgifter, og så bo vest fra broen (Storebælt) og smile, netop fordi de afgiftbelagte indkøb, foretages i Tyskland, og Sjællenderne græder.
  Så hellere kollektivt: Betale højere skat, men afgifterne til år 2008, og hele Danmark financerer vores forskellige økonomi, men få kan snyde og vi er alle i samme båd.
  Denne solidariske model, skal være spiselig for alle regeringer, nemlig pengene hentes solidarisk hos alle skatteborgere, og grænsehandelen, bliver reduceret, altså købekraften hos Danskerne, forbliver ensartet.
  Tak for solidarisk skat.Finn Bjerrehave Vig

 24. Af B Nielsen

  -

  Nu kommer afsløringerne om årets finanslov lige så stille trillende.

  Afsløringen af, at marginalskatterne stiger trods Vestagers løfter om, at de skulle falde.

  Stigning i skatterne for landets lavindkomstgrupper.

  Brændeafgift, der vil medføre en fordobling af prisen på pejsebrænde og dertil give en hulens masse administration for skovejerne.

  Mere end fordobling af afgifterne på at blive skilt og separeret.

  Gad vide, hvad der ellers dukker op af artige overraskelser, når man nærlæser finansloven.

  Alt er ved det gamle – nye skatter og nye afgifter til et land, der til den grad har brug for det stik modsatte.

 25. Af L. Rasmussen

  -

  Der er da intet hemmeligt i FL-aftalen. Men der er nogle medier, der har sovet og ikke gidet læse bilagene, der har ligget tilgængelige på SKATs hjemmeside siden 12.11. og formodentlig udleveret til journalisterne inden. Men nu går hele borgermusikken i selvsving, fordi nogen ikke gad læse indenad.
  http://www.skm.dk/public/dokumenter/presse/FL13/1f.pdf

 26. Af Jens Poulsen

  -

  Og hvor er det beskæmmende at se, hvordan nu også Margrethe Vestager uden blusel står og lyver om den hemmelige skatteforhøjelse på TV. Den siddende regering er uden sammenligning den mest løgnagtige, løftebrydende og manipulerende regering dette land har set siden besættelsen. Der er overhoevdet ingen respekt at spore for hverken vælgere eller hvervet, men alene for en arrogant tilgang til magten.

 27. Af S Rasmussen

  -

  Den nuværende regering består af lystløgnere. Om vi taler skattefusk, leasingfusk, indvandrestop, privatskoler til EGNE børn, fusk fusk fusk.

  Så har vi EU som ikke kan finde ud af at:
  Hjælpe Grækenland med at lukke for illegal indvandring fra muslimske lande. Ikke kan finde sammen om vedvarende energi, international stop af kriminalitet over grænserne. Fælles forurenings problemer. Et sygt rejsecirkus der koste rmilliarder
  hver måned. Overbefolkning i de lande man hjælper.

  Det er store veksler der lægges på fx Dansk Folkeparti’s skuldre. Hvor er resten af befolkningen henne? stueren? nej……….

  jul jul jul… rør dog ikke ved min jul…….

 28. Af Jan Petersen

  -

  Nu er 0.19% også et svimlende tal. Det er faktisk hele 1.900 kr ud af en million. Det må da få alle millionærer til at overveje landflygtighed …..

 29. Af Anders Christensen

  -

  niels hansen, 14. november 2012 kl. 15:04

  Din manipulation omkring skattestigninger er typisk socialdemokratisk hylen.

  Socialdemokratiet brokker sig over at der blev givet ufinansierede skattelettelser… og brokker sig så over at de blev finansieret via omlægninger til afgifter…

  Men det er jo typisk socialdemokratisk politik. Man gør ét den ene vej, og andet den anden vej. Summen er 0. Det er en uduelig og skammelig regering vi har.

 30. Af niels hansen

  -

  Ja, man drømmer sig tilbage til dengang VK(O) havde magten – og ubønhørligt fastholdt skattestoppet.

  Venstre med Fogh i spidsen vidste man, hvor man havde.

  Eller hur?

  Så mange gange drejede VK på skatteskruen:

  Folketingsåret 2001-2002, 2. samling: 5
  Folketingsåret 2002-2003: 1
  Folketingsåret 2003-2004: 29
  Folketingsåret 2004-2005: 10
  Folketingsåret 2005-2006: 12
  Folketingsåret 2006-2007: 20
  Folketingsåret 2007-2008: 66
  Folketingsåret 2008-2009: 121
  Folketingsåret 2009-2010: 17
  Folketingsåret 2010-2011, 1. samling: 6

  kilde: Skatteministeriet

 31. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Den “undersøgelse” der påstod at Danmark er det næstrigeste land, er en bestilt undersøgelse hvor politikerne forsøger at tage æren for at Danmark sjældent plages af vulkanudbrud, jordskælv og tornadoer.

  Iflg. DRs P1 er Danmark det land i verden, hvor borgerne er allermest lykkelige. Selv Norge og Nordkorea kan ikke være med hvad lykke angår.

  Den undersøgelse som DR refererer til, lyver ikke, den manipulerer kun.

  Man glemte nemlig at spørge de frysende hjemløse og subsistensløse, de psykisk syge, de retsløse fraskilte mænd, de faderløse og traumatiserede børn, de massefyrede, de tvangsauktions- og konkursramte, de syge og deres pårørende, de tvangsfjernede børn, de gamle på plejehjemmene, de unge på stoffer og alkohol, brugerne af angstdæmpende medicin osv.

  Man glemte nok også at spørge dem der har været ofre for ny-kommunismen, pladderhumanismen, lovsjusk, grov vold, vanvidskørsel, indbrud, hærværk, røveri, voldtægt, brandstiftelse, svindel, mishandling og mord osv.

  Man glemte også dem som har fået deres liv forringet eller ødelagt af statslig og kommunal åger, afgifter og bøder, udsættelse af deres bolig, selvmord i familien, utrolige hospitalssvigt, identitetstyveri, tinglysningsskandalen, bankskandalerne, ghetto-trusler, skolelukninger osv.

  Med spørgeskemaer med ledende spørgsmål, eller med manglende spørgsmål….. og ved udvælgelsen og sorteringen af dem man spørger….. kan man altid få det resultat “man” ønsker.

  Det lever DR vist højt på.

  Ja, og så var der den stik-prøve undersøgelse hvor man engang i tresserne ringede til folk for at høre om de havde telefon. Det overraskende resultat blev at Danmark havde verdensrekorden i tlf-dækning, for ALLE danskere havde telefon. Surprise, surprise.

 32. Af Søren F. Hansen

  -

  Det er komplet uforståeligt at den regering gør sig uvenner med ALLE. Nu troede man lige at venstrefløjen var kommet til en erkendelse af, at skatten på arbejde er for høj. Ikke mindst af skatten på den sidst tjente krone for de højtlønnede. De har hverken evnen eller viljen, til at løse udfordringerne og de kan ikke engang undskylde sig med at skattestigningen skyldes krav fra Enhedslisten.

  Listen over ulogisk selvmodsigende løftebrudspolitik bliver bare længere og længere. Forleden var det solcelleejerne regeringen, lige syntes de ville barbere for fordelene ved allerede opstillede anlæg, på trods af friske løfter om det modsatte fra klimaministeren. Får regeringen gennemtrumfet deres planer, står de tilbage med anlæg, der ikke forrenter sig som forventet og huse der har tabt i værdi. Heldigvis holder Venstre hånden over disse helt almindelige venstrefløjskernevælgere, der var så tillidsfuldhed at de gjorde som venstrefløjen ønsker.

  Ser frem til at de politiske amatører i regeingen, får hug af deres egne kernevælgere ved næste valg. Det bliver ren udsletning, hvis Venstre afholder sig fra at blive fedtet ind i de værste beslutninger og forlig.

 33. Af Jesper P Pedersen

  -

  Jeg kan ikke være mere enig ! : Peter Kurrild-Klitgaard

 34. Af Thomas Nielsen

  -

  En hemmelig skatteforhøjelse! Hvad er det for et land jeg lever i?!

 35. Af Peter Kurrild-Klitgaard

  -

  @Bjarke W. Mortensen: Fordi den pågældende, noget uortodokse opgørelse ikke var af velstand men af et hav af meget forskellige faktorer:

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/486116:Danmark–Er-Danmark-virkelig-det-naestrigeste-land-i-verden

  Skal man måle velstand på tværs af lande, er der ingen bedre, simpel måde at gøre det på end ved købekraftsjusteret gennemsnitlig realindkomst.

 36. Af Adam Estrup

  -

  Sidste mand slukker lyset…

 37. Af Bjarke W mortensen

  -

  “og hvor Danmark efter mange år med sådanne byrder ser ud til at rutsche ned af listen over verdens rigeste lande, med cirka en plads om året. Fra at være verdens rigeste, er vi nu snart de fattigste i nabolaget.”

  ha ha for mindre end 5dage siden lå Danmark som det næstrigeste land i hele verden kun overgået af Norge. 🙂 Gad vide om hvem der har ret, da man jo ikke kan være begge dele på samme tid ha ha ha Mange tak for god underholdning 🙂

 38. Af Krister Meyersahm

  -

  Ja, der er gået Sheriffen af Nothingham i danske politikere – brutale og hæmningsløse. Desuden dumme i hovederne – for de indser ikke at alternativet til skatteforhøjelser er besparelser og her er mulighederne uanede.

  Lad os stække politikernes magt med et tillæg til Grundloven, der sætter et loft over deres skatteudskrivningsret og definerer at alene indkomster må beskattes. Låne skal de heller ikke have lov til.

 39. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Ja, regeringens politik vil bringe både tab og uretfærdighed, fattigdom og død, over hundredtusindvis/ millioner af danskere.

  Aldrig før i landets historie har vi været udsat for så megen vildledning og manipulation som nu. Og aldrig før har vi haft så kyniske og inkompetente politikere.

Kommentarer er lukket.